februar 13

Gründere kjøper opp Domino’s Pizza


Gründerne som opprinnelig tok Domino’s Pizza til Norge har i dag inngått avtale om å kjøpe aksjemajoriteten fra den britiske hovedaksjonæren, børsnoterte Domino’s Pizza Group plc (DPG). Det skriver selskapet i en melding:


De nye eierne, representert ved Eirik Bergh og Birgir Bieltvedt, kjøper aksjene fra DPG. Med det ferske oppkjøpet fortsetter Domino’s Pizza Norge sin målbevisste vekststrategi i markedet.


Mulighet

– Vi er veldig fornøyde med å få muligheten til å fullføre det vi startet. Oppkjøpet sikrer en gjeldfri virksomhet, med stabil økonomi. Ambisjonen vår er fortsatt å bli nummer én i pizzamarkedet her hjemme og vi mener forutsetningene for suksess absolutt er tilstede, sier Eirik Bergh, deleier Domino’s Pizza Norge.


I Norge er det investert over NOK 400 millioner og selskapet er per i dag landets tredje største pizzaaktør. I 2019 omsatte de for NOK 366 millioner og leverte bortimot 2,5 millioner pizzaer.

Satsing

En avgjørende del av den nye strategien er økt satsning på franchise. Globalt er over 85 prosent av virksomheten franchisebasert.

– Vi ønsker å vokse sammen med hardtarbeidende lokale gründere som vil løfte Domino’s til nye høyder og samtidig tjene gode penger selv. Vi mener nøkkelen for videre vekst ligger i et attraktivt franchisekonsept.