februar 15

Klar for finale i kveld. Ulrikke..
Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest. Alle ti finalister er klare! Etter fem innledende delfinaler blir det endelig klart for den store MGP-finalen fra Trondheim Spektrum.
MGP-finalistene 2020
FOTO: NRK
Finale

Ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam senere i år. Fem artister er forhåndskvalifiserte: Tone Damli, Didrik og Emil Solli-Tangen, Ulrikke Brandstorp, Sondrey og Akuvi.


Fem artister har vunnet hver sin delfinale i kampen om å representere sin landsdel. Siste finalist ble klar da Liza Vassilieva vant delfinalen for Nord-Norge. Fra tidligere delfinaler har Raylee, Rein Alexander, Kristin Husøy og Magnus Bokn sikret seg finalebillett.

Melodi Grand Prix 60 år

MGP har i år 60-årsjubileum. Dette har blitt markert med fem delfinaler og artister fra hele landet. I tillegg er finalen flyttet til Trondheim. En finale utenfor Oslo har kun vært arrangert to ganger tidligere skriver NRK i en melding:


Publikum kan vente seg ti flotte fianalister, pyro, konfetti, heftig dans og alt annet som hører med når Norges største musikkfest inntar et utsolgt Trondheim Spektrum.


Det blir også et gjensyn med fjorårets supersuksess KEiiNO og låten «Spirit in the Sky». Deres vinnerlåt har blitt streamet 25 millioner ganger, og er med det Norges mest streamede Eurovision-bidrag noen sinne.


Finalen ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.
Kåre Magnus Bergh, Ronny Brede Aase og Ingrid Gjessing Linhave er programledere for MGP 2020.


Sendes

NRK1 lørdag 15. februar kl 19.50