februar 19

NRK og TV 2 sikrer skiskyting til 2030


Marte Olsbu Røiseland i Antholz, Italia i år. Foto: Manzoni/NordicFocus


Rettigheter

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen frem til 2030. – Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en melding:

Det er NRK som i dag har skiskytterrettighetene fram til vinteren 2021/22.


Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i 10 år framover, sier Thor Gjermund Eriksen.Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmenkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten er utelukkende positivt for norske TV-seere, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.


Olle Dahlin, president i IBU, understreker at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum.


Dette er innholdet i rettighetspakken:

58 verdenscuprenn per sesong
Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år)
Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM
8 helger med IBU-cup hver sesong