februar 20

Østfold kollektivtrafikk innfører kontanttillegg for voksne
Nå innføres kontanttillegg for voksen på bussen. Det innebærer at periode- og enkeltbillett voksen koster 20 kroner mer hvis du betaler med kontanter på bussen. Det opplyser Østfold kollektiv i en artikkel:


Gjelder

Kontanttillegget på 20 kroner gjelder kun ved kjøp av enkelt- og periodebilletter for voksne. Både Brakar og Ruter har lignende tillegg på bussen. Østfold kollektivtrafikk innfører tillegget fordi kollektivreglene skal bli like fra og med 27. februar. Østfold kollektivtrafikk mener endringen vil føre til en bedre reiseopplevelse.

-Mer punktlig

– Kontanttillegget vil gjøre bussen mer punktlig. Når bussjåføren må bruke tid på å selge billetter og håndtere kontanter som betalingsmiddel, forsinker det trafikken, sier Solfrid Rød Olsen, salgs- og markedssjef hos Østfold Kollektivtrafikk.
Sjåførenes sikkerhet prioriteres
Rød Olsen legger til at sjåførenes sikkerhet også har vært en viktig vurdering i innføring av kontanttillegget.


– Jo mindre kontanter på bussen, jo mindre blir risikoen for ran. Sjåførenes sikkerhet er noe vi vil prioritere fremfor bekvemmeligheten av å betale for voksenbilletter kontant, sier hun.


Enkelt å unngå kontanttillegget

Det er mulig å kjøpe alle billettyper, også for voksne, i billett-appen «ØstfoldBillett». Med billett-appen kan man kjøpe billett hvor og når som helst. Man slipper også tillegget hvis man kjøper billett i nettbutikken. Det samme gjelder hvis man betaler med bankkort eller busskort på bussen. Hvis du skal fylle på reisepenger for voksen på et busskort og betaler med kontanter, slipper du også kontanttillegget.


– Kontanttillegget gjelder ikke for barn, honnør og ungdom. De slipper kontanttillegget når de betaler med kontanter. Jeg oppfordrer likevel alle som kan til å kjøpe billett i appen, på nettet eller med busskort. Det gjør bussene våre mer punktlige, sier Rød Olsen.Slik unngår du kontanttillegget

•Ved kjøp av billetter i ØstfoldBillett-appen

•Ved kjøp av billetter i nettbutikken

•Ved betaling med bankkort eller busskort på bussen

•Ved påfylling av reisepenger/verdikort på bussen med kontanter/bankkort


——


Aktuell link