februar 22

-Sjekk fortøyningenePolitiet har mottatt flere meldinger om høy vannstand lørdag formiddag. Som følge av dette kan det virke som at flere båter er i ferd med å slite seg.

Sjekke båten

-Ber om at folk som har båt i området sjekker båten og fortøyningene skriver operasjonsleder ved Øst politidistrikt.


Varsel

Varselet fra Yr peker i første omgang på sterk vind lørdag mellom kl 09.00-18.00. Søndag er det meldt høyt vannstand fra Kl 02.00-09.00-I dag, lørdag, gir en vest og sørvest vind lokalt kraftige vindkast på omkring 19 m/s i indre strøk. Vinden minker sent i ettermiddag.

Område

Gjelder for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus og Buskerud.

Anbefaling

Sikre løse gjenstander. Sjekk veimeldinger (175.no).


Konsekvenser

Løse gjenstander kan blåse avgårde. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.Trær over veier

Metrologiske melder om sterke vindkast i Viken. -Vi får meldinger om mange trær over veien, spesielt i Østfold. Våre entreprenører fjerner disse fortløpende men kjør forsiktig oppfordrer Statens vegvesen.
( lørdag Kl 10.45 )