februar 24

Sandfast? Dette kan reiseforsikringen hjelpe medFlyplassene på Kanariøyene er begynt å åpne igjen, men det kan ta tid før flyene er i luften. Dette kan du ha krav på skriver Frende Forsikring i en melding:Sandfast?

Er du sandfast på Kanariøyene skal flyselskapet tilby deg tre alternativer, ifølge Forbrukerrådet; refusjon, omruting så snart som mulig, eller omruting på et senere tidspunkt.

På forbrukerrådets hjemmesider står det mye informasjon til reisende om hva du kan ha krav på hvis flyet er innstilt: https://www.forbrukerradet.no/forside/reise/fly/innstilt/Kan dekke

Reiseforsikringen din kan dekke nødvendige og dokumenterte merutgifter til innhenting av reiseruten og overnatting, forteller Heidi Tofterå Slettemoen som er kommunikasjonssjef i Frende Forsikring. Hos dem er denne dekningen i utgangspunktet inntil 6000 kroner per person.
Dette er dekning for utgifter som ikke er dekket av reiseselskapene, eller eventuelle mellomlegg, kravet skal rettes til reiseselskapet først, sier hun.
Er bagasjen din utilgjengelig fordi den er innsjekket, kan du ha dekning for innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker.


Er du på vei til vinterferie på Kanariøyene denne uken er muligheten stor for at du kommer forsinket frem. Da kan reiseforsikringen dekke forhåndsbetalt arrangement eller hotell, forteller Slettemoen. Dekningen er på inntil 5000 kroner per person.