februar 26

Internasjonal stjerneprodusent bak Viaplays neste originalproduksjon


Nordic Entertainment Groups (NENT Group) og Viaplay får med seg flere internasjonale produksjonsselskaper til strømmetjenestens neste originalproduksjon The Swarm.

Ansvarlig produsent for den nye serien er prisbelønnede Frank Doelger (Game of Thrones). Innspillingen starter i høst, med en forventet premiere på Viaplay i 2022.


The Swarm

The Swarm er en overnaturlig dramaserie basert på boken med samme navn skrevet av tyske Frank Schätzing skriver NENT i en melding:

En gruppe forskere fra hele verden oppdager at livet under vann besitter en intelligens man ikke tidligere har visst om. Etter flere tiår med forurensning og forgiftning fra oven, vil livsformene under vannoverflaten ta hevn.


– Dette er ulikt alt annet vi har gjort tidligere, og det er så kult å ha med en så anerkjent internasjonal produsent som virkelig brenner for dette prosjektet. The Swarm tar opp en aktuell problemstilling om verden vi lever i, og hvordan vi behandler miljøet, forteller Chief Content Officer i NENT Group, Filippa Wallestam.


Bok

Boken The Swarm ble utgitt i 2004 og er oversatt til 25 språk. Forfatter Frank Schätzing blir med på filmatiseringen som produsent sammen med Emmy Award-vinner Frank Doelger.


Serien er en samproduksjon mellom NENT Group, italienske Rai Fiction, franske France Télévisions, tyske Intaglio Films og ndF International Production. Den vil inneholde åtte engelskspråkelige episoder med forventet premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2022.