februar 28

Byfergene: Ruteomlegging og nye rutetider fra 2. mars


Tidligere rute mellom Gamlebyen og Gressvik vil nå bytte til å kjøre mellom Gamlebyen og Ålekilene.
Stoppesteder blir: Gamlebyen – Isegran – Smertu – Sentrum – Værste – (Gressvik *) – Ålekilene.De siste avgangene fra sentrum til Ålekilene vil også stoppe på Gressvik. Etter påske settes det inn en ferge til på denne strekningen, slik at det blir ca. tre avganger i timen.


Årsak

Årsaken til at ferga nå skal kjøre mellom Gamlebyen og Ålekilene er begrenset parkeringskapasitet på Gressvik. Parkeringskapasiteten i området vil bli ytterligere redusert fremover på grunn av stor byggeaktivitet på Gressvik. Ved Ålekilene er det store parkeringsmuligheter. For at de som kjører bil også skal ha mulighet til å ta ferga bytter vi om på denne fergeruta. I tillegg åpner vi altså en ny fergerute som kun skal kjøre mellom Gressvik, Værste og sentrum. Denne fergeruta vil passe bra for de som kan gå eller sykle til fergestedet på Gressvik.


Gamlebyen – Ålekilene, rutetider fra 2. mars


Gressvik-sentrum

Det opprettes en ny fergerute som kjører kun mellom Gressvik, Værste og sentrum skriver Fredrikstad kommune i en melding:


Gressvik – Sentrum, rutetider fra 2. mars


Sellebakk og Lisleby

Ferga mellom Sellebakk og Lisleby får utvidet rutetid på hverdager med avganger fra Sellebakk mellom kl. 05.30 og 23.00. Det blir endringer på tidspunkter for kontinuerlig kjøring.


Sellebakk – Lisleby, rutetider fra 2. mars


Cicignon og Gamlebyen

· Ferga mellom Cicignon og Gamlebyen får endringer på tidspunkter for kontinuerlig kjøring.

Cicignon – Gamlebyen, rutetider fra 2. mars