mars 03

Koronaviruset: Europeiske Reiseforsikring dekker nå avbestillinger til nye områderEuropeiske Reiseforsikring dekker nå avbestilling av reiser til Sør-Korea, samt til områdene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piedmonte i Nord-Italia. Foto: Scanpix


Nye områder

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets anbefalinger dekker Europeiske Reiseforsikring nå avbestillinger til flere områder i Nord-Italia, samt til Sør-Korea. Det skriver selskapet i en ny melding:Nye råd

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag utstedt nye reiseråd. Her fraråder de nordmenn å reise til Sør-Korea, samt områdene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna og Piemonte nord i Italia, på grunn av den store spredningen av koronaviruset.


I kjølvannet av Folkehelseinstituttets oppdaterte reiseråd vil vi i Europeiske Reiseforsikring nå dekke avbestillinger av reiser til disse områdene, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.


Ifølge vilkårene har de reisende 14 dager på seg til å avbestille etter at reiserådet blir utstedt, så vi dekker nå avbestillinger til de aktuelle områdene til og med 17. mars, fortsetter Handeland.I tillegg velger vi å gjøre individuelle vurderinger for reisende som har bestilt tur til Kina. Her har antallet henvendelser roet seg betraktelig den siste tiden.


Dekker karantene i inn- og utland

Vi i Europeiske Reiseforsikring, Norges største reiseforsikringsselskap, får hver eneste dag rundt 200 henvendelser om koronaviruset. De aller fleste har bekymringer knyttet til kommende reiser, og mange har frykt for å bli satt i karantene.
Det å bli satt i karantene kan for mange være en skremmende opplevelse, og det er også et økonomisk perspektiv å ta hensyn til. Dersom lokale myndigheter holder våre kunder i karantene, vil vi dekke hotellovernatting i inntil 14 dager, sier Handeland.


Dette gjelder ikke dersom man reiser til områder UD eller FHI fraråder å reise til, for der gjelder ikke forsikringen.


Nå som viruset også spres i Norge er det viktig å presisere at vi også dekker karantene på reiser innenlands, dersom myndighetene iverksetter dette.


Men det gjelder ikke på hjemmeadresse, på studiested eller på arbeidsplassen, sier Handeland.
Dersom man skulle bli satt i hjemmekarantene blir man automatisk sykmeldt. Går man glipp av en reise, og fremviser dokumentasjon på dette, dekker vi avbestilling av reisen, sier Handeland.