mars 05

Koronavirus påvist hos innbygger i Fredrikstad


En person bosatt i Fredrikstad kommune har testet positivt på koronavirus. Det er bekreftet fra Folkehelseinstituttet 5. mars. Det er Fredrikstad kommune som omtaler saken.

Ikke alvorlig syk

Den smittede mannen følges nå opp av Fredrikstad kommune i samarbeid med nasjonale helsemyndigheter. Personen er ikke alvorlig syk.


Område

Mannen kom nylig tilbake fra et område med vedvarende smitte. Han har vært isolert i hjemmet siden hjemkomst og er fulgt opp etter gjeldene retningslinjer. Dette tilfellet gir dermed ingen grunn til å frykte ytterligere smitte i Fredrikstad.


– Med tanke på utviklingen de siste ukene, har vi regnet med at det kun har vært et spørsmål om tid før koronavirus også blir påvist i Fredrikstad.Vi er derfor godt forberedt på situasjonen og har nå satt i verk tiltak i tråd med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, sier kommuneoverlege Berit Løkken Finess.


Er kontaktet

Alle som har hatt nær kontakt med den smittede personen, er allerede kontaktet og for tiden i hjemmekarantene.


Generell info | Fredrikstad

Har du spørsmål angående koronavirus (smitte, testing, karantene osv.) – ring legevakten på tlf. 69381108.Andre henvendelser til legevakten, tlf. 116 117
Legevakten har bemannet opp for å kunne rådgi pasienter på telefon, og tilby prøvetaking for å avlaste fastleger.


Generell info

For generelle spørsmål om koronavirus, se Folkehelseinstituttets nettsider (fhi.no). Du kan også ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon:

815 55 015.

Folkehelseinstituttet oppdaterer fortløpende informasjon og råd på sine nettsider http://www.fhi.no.


——


Input via Fredrikstad kommuneKommuneinfo

Halden
Sarpsborg
Fredrikstad