mars 05

Viken: Slik følger vi opp situasjonenVi følger situasjonen med koronaviruset nøye. Det er nasjonale helsemyndigheters anbefalinger som hele tiden vil være førende for de tiltakene vi vurderer for våre skoler, tannklinikker og fylkeskommunen forøvrig. Det skriver Viken fylkeskommune på sine nettsider:

Elever og fravær

Kunnskapsdepartementet har nå besluttet at ut skoleåret vil elever som har fravær av helsegrunner, slippe å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet. Unntaket fra dokumentasjonskravet for fravær vil gjelde ut skoleåret 2019/2020.

-Vi oppdaterer kontinuerlig informasjonen til våre virksomheter basert på råd fra helsemyndighetene opplyser Viken. Ansatte kan også finne informasjon på fylkeskommunens ansattportal.Tiltak for å forhindre smitte

Det er viktig at alle selv tar ansvar for å forebygge smitte. Vi oppfordrer alle til å være ekstra nøye med å etterleve rådene fra helsemyndighetene.

Norske myndigheter oppfordrer også alle innbyggere til å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen.

Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

Utenriksdepartementets reiseråd


De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

•Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk

•Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.

•Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.

•Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.—-


Foto / skjermbilde via Viken / FHI