mars 11

Avlysninger av arrangement – og fotballkamper spilles uten publikumDet er «unntakstilstand» i Norge. I forbindelse med utbrudd av koronavirus avlyses en rekke arrangementer både lokalt og nasjonalt. Også kommende store internasjonale begivenheter avlyses den nærmeste tiden.Fra tidligere denne uka er det allerede kjent at konserter med Bryan Adams er avlyst. Også landskampen mellom Norge – Serbia på Ullevål vil gå uten publikum.Fotball

All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai (topp og bredde).


Stopper breddefotball

Breddeaktiviteter stoppes ut april opplyser fotballforbundet i en melding. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet i fotballen.


Vedtatt

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.
Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.Større arrangement

Onsdag formiddag avgjorde ledelsen ved The Gathering å avlyse årets arrangement – i Vikingskipet. Dette som en konsekvens av Coronaviruset.


Fra og med i morgen avlyser KODE Kunstmuseer og komponisthjem alle omvisninger, verksteder, gruppebesøk og konserter. Men utstillingene holder åpent inntil videre.


Teater

Det Norske Teatret ser seg nøydd til å avlyse alle framsyningane som er planlagde i to veker framover (til og med onsdag 25. mars).


Innstramming av arrangementer i Viken

-Virksomheter og avdelinger i Viken fylkeskommune skal nå vurdere om det er strengt nødvendig å avholde større arrangementer som involverer mange eksterne deltakere eller om disse skal avlyses. Dette gjelder for eksempel konferanser, større møter, «åpen dag» på skoler og lignende.


Innstrammingen gjelder også for ansattes/elevers deltakelse på lignende eksterne arrangementer – dersom dette strengt tatt ikke er nødvendig for skolens/virksomhetens/avdelingens kjerneoppgaver.


Aktuell linkSjekk opp

Har du planer om å delta på arrangement av ulik størrelse den kommende perioden kan det generelt være lurt å sjekke ekstra om det vil gå som planlagt eller ikke ..


500

Tirsdag kom råd fra Folkehelseinstituttet om å avlyse arrangement for personer over 500 personer;


Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler å avlyse eller utsette arrangementer med mer enn 500 deltagere. Anbefalingen gjelder fra 11. mars, og foreløpig ut måneden.


-Koronautbruddet kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. Vår fremste jobb er å ta vare på menneskene. Enten de er koronasyke, har andre sykdommer eller er friske. Derfor er våre viktigste mål å begrense spredningen og bygge kapasitet i helsetjenesten og i samfunnet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.