mars 14

Første tilfelle


En person fra Halden er smittet av Covid-19. Dette er den første personen i Halden som har testet positivt for det nye koronaviruset opplyser kommunen lørdag kveld:
Halden kommune mottok lørdag 14. mars analysesvar fra Sykehuset Østfold som bekreftet at en person fra Halden er smittet av koronaviruset Covid-19.


Personen som er smittet fikk lette symptomer på torsdag og ble testet fredag. Lørdag ettermiddag fikk vi bekreftelsen fra Sykehuset Østfold at denne haldenseren er smittet av koronaviruset Covid-19. Personen skal oppholde seg hjemme til vedkommende er smittefri. Både den smittede og dens familie blir fulgt opp av helsevesenet, sier kommunedirektør Roar Vevelstad.Halden kommune har i dag startet jobben med å kartlegge hvilke personer som den smittede har hatt kontakt med. De som har hatt nær kontakt med den smittede, skal være hjemme i karantene.Den smittede personen har trenet på Spenst


Høvleriet denne uken. Vedkommende har deltatt på løpetime onsdag mellom 10 og 12 og torsdag mellom klokken 6 og 7. Personen har også deltatt på gruppesaltime torsdag mellom klokken 9 og 11.Alle som var der samtidig må være oppmerksom på at det har vært en person der som nå er smittet, og vi vil samarbeid med treningssenteret om å varsle disse. Det vil i utgangspunktet ikke være nødvendig med karantene for de som har vært på Spenst samtidig. Hvis disse utvikler symptomer må de kontakte koronatelefonen. Hvis de ikke utvikler symptomer skal de fortsette å leve som normalt, sier ordfører Anne-Kari Holm.
Link | HK