mars 14

God lørdag! Status iøstfold: Koronavirus. Brann. Ufin dame. Fort i 80-sone..


God lørdag, er annerledes dager. Situasjonen her hjemme preges sterkt av konsekvenser av spredning av koronaviruset. Er unntakstilstand, og vi rådes til å følge instruksjoner og råd fra myndigheter.


Bytur

Tok en liten bytur til Fredrikstad sentrum lørdag formiddag, og er betraktelig mindre folk i gater og butikker enn normalt.


Koronavirus | status

Sykehuset Østfold har iverksatt en rekke tiltak for å redusere risikoen for smittespredning. -Dersom vi forsinker spredningen mest mulig, vil færre få behov for hjelp samtidig. Da kan vi behandle alle som trenger det. Takk for at du bidrar ved å holde deg oppdatert skriver sykehuset på sine nettsider.


Tall

Aktuelle tall fra sykehuset Østfold er at de har 3 innlagte pasienter med covid-19, det er 104 medarbeidere i karantene, men ingen er smittet. Tallene er fra fredag.


På landsbasis operer Folkehelseinstituttet, VG og NRK med forskjellige tall ut fra når det er nøyaktig oppdatert. I følge VG er det lørdag ettermiddag ved 15.00 – tiden ca 1030 smittede i Norge og ca 146.200 smittede i verden.


Vi gjør oppmerksom på at tallene neppe er korrekte i den grad at mange ikke er testet.


Legger ut vesentlig info

Vi følger opp vesentlige hendelser og anbefalinger, og legger ut saker fortløpende. Samtidig henviser vi til NRK 1 som følger opp med ekstra daglige sendinger og nyttig informasjon.


status iøstfold

Politi og nødetater er på vakt, og følger opp hendelser i vårt distrikt. Tilsynelatende har det naturlig vært en ganske rolig natt til lørdag, men her er noen hendelser fra de siste 24 timene ..Brann på et jorde
Skjeberg
Kl 14.07
Melding om brann på et jorde opp mot E6 rett etter Høysand lørdag ettermiddag. Brannen etterhvert slukket, politiet avslutter på stedet
Fort i 80-sone
Råde
Kl 11.07
UP har avholdt trafikkontroll. 3 forenklede forelegg, høyeste hastighet på 103 km/t i 80-sone.
Stjålet e-sykkel
Fredrikstad
Kl 13.36
Lisleby. Elsykkel merke Diamant. Sort ramme med røde striper. Stjålet fra Kiwibutikk. Patrulje har sikret video som viser gjerningsperson og forholdet blir anmeldt.Ufin dame – gap og skrik
Fredrikstad
Kl 21.03
Melding om to personer som gaper og skriker og sparker i døra på en adresse i Åsgårdsbakken. Patruljen påtraff to personer på vei vekk fra adressen. En dame 20-årene ble ufin og kalte patruljen diverse ting og i tillegg spyttet hun etter tj.mennene. Damen innbrakt til arrest og anmeldes for forholdet.Mistet kontroll på bil
Askim
Kl 20.30
Kl 20.30 fredagskveld fikk politiet melding om en bil som skulle ha kjørt av veien i Askimveien, ingen personskade. Fører, en mann 20-årene, blåst til 0,0. Spor på stedet tyder på at fører børnet og mistet kontrollen på bilen. Fører får sitt førerkort beslaglagt.Her er noen inntrykk fra en 20 minutters bytur tidlig lørdag ettermiddag..