mars 15

Totalt 1077 personer er rapportert smittet med koronavirus


Totalt 1077 personer er rapportert smittet med koronavirus i Norge. Det viser dagsrapporten fra Folkehelseinstituttet søndag formiddag. Vi gjør oppmerksom på at det sannsynlige tallet er høyere siden mange ikke blir testet.
-Dagsrapporten omfatter alle nye tilfeller som er varslet til utbruddsregisteret fram til kl 24.00 i natt. Tallene er midlertidige og kan bli endret.
Tallene viser at rundt hver fjerde person med positiv prøve er smittet i Norge. De fleste av disse er nærkontakter som er oppsporet ved smittesporing, sier avdelingsdirektør Line Vold, Folkehelseinstituttet.-Det ble i lørdagens dagsrapport rapportert om ett dødsfall. I helgen rapporterer ikke instituttet oppdaterte tall for dødsfall. Vi vil få dette på plass fra mandag, inkludert kvalitetssikringsrutiner, sier Vold.
Det er nå totalt 1077 personer som er rapportert smittet med koronavirus. Av disse er 166 rapportert fra kl 00.00 til kl 24.00 i går.


Gjennomsnittsalder

Gjennomsnittsalderen er 45,9 år, 36,2 prosent er kvinner og 63,8 prosent menn. 287 personer har blitt smittet i Norge, 710 har blitt smittet utenlands og for 80 er smittestedet under avklaring.


Antall smittede fordelt på fylker:

Agder 55
Innlandet 72
Møre og Romsdal 20
Nordland 8
Oslo 281
Rogaland 127
Troms og Finnmark 20
Trøndelag 50
Vestfold og Telemark 48
Vestland 118
Viken 278Permitterer over 1000 ansatte

Travel Retail Norway permitterer over 1000 medarbeidere. Det opplyser selskapet i en melding søndag ettermiddag.


Travel Retail Norway, som blant annet driver taxfree-butikkene på landets største flyplasser, permitterer rett over 1000 personer, som er om lag 80 prosent av medarbeiderne. Selskapet opprettholder et minimum av drift så lenge det er passasjerer.


-Vi har ventet så lenge som mulig for å skåne medarbeiderne våre. Men nå er eksistensgrunnlaget for virksomheten nesten borte. Hvis vi skal ha en arbeidsplass å komme tilbake til når denne krisen er over ser vi oss dessverre nødt til å gjøre dette nå, sier administrerende direktør, Tore Hov. Selskapet sier også opp over to hundre sommervikarer.