mars 27

Ni tips til å studere effektivt hjemme
Studenter over hele landet studerer i disse dager hjemmefra. Noen savner det sosiale på campus, mens andre kanskje blir hakket mer ufokusert når de sitter alene.


9 tips

Her er ni gode tips fra Noroff til hvordan få mest mulig ut av studenthverdagen hjemme


Sett mål

Struktur er alfa omega for å studere effektivt. Et av de beste tipsene for å klare og holde effektiviteten oppe er derfor å sette seg gode og realistiske mål. Begynn gjerne uka med å sette opp mål, hva vil du få gjort i løpet av den kommende uka?


NB! Pass på å ikke være for overambisiøs når du setter deg mål, det resulterer ofte i at motivasjonen forsvinner og effektiviteten følger etter!


Lag en plan

Når målene er satt er det på tide å lage en plan. Om du lager en plan for hele uken eller en dag av gangen er opp til deg, men en plan burde du ha.


Eksempel på plan frem til lunsj:

Kl. 08.00-08.45 – Les og skriv notater fra kapittel 1
15 minutter pause
Kl. 09.00- 10.00 – Streame forelesning
15 minutter pause
Kl. 10.15-11.30 – Lage tankekart til kapittel 1
30 minutter lunsjpause


Ta gode pauser

Det å ta pauser er viktigere enn du tror! Når man sitter og studerer og fokuserer kraftig, vil hjernen nyte godt av å kunne koble av litt iblant. Som nevnt burde pausene planlegges på forhånd, og de burde komme nokså hyppig for at du skal klare å holde konsentrasjonen oppe.


Lag ditt eget hjemmekontor

Hvis du skal studere hjemme over flere dager er det lurt å lage et tilpasset sted for dette. Om ikke du har en skrivepult, så sett opp kontoret ditt på spisebordet. Gjør dette til arbeidsplassen din og fyll opp med alt du måtte trenge av studie-rekvisitter. På denne måten skaper du en sone som er ment for arbeid, som kan bidra til at du arbeider bedre.


Kle deg for dagen 👔

Dress to impress! Ikke for noen andre, men for deg selv. Studier har vist at man blir mindre fokusert i komfortable hjemmeklær, og at man kan øke effektiviteten og dedikasjonen hvis man kler seg opp for en vanlig arbeidsdag – selv når man jobber hjemmefra.


Slå av mobilen

Når man studerer hjemme har man mange distraksjoner. Likevel er det kanskje mobilen som er den største synderen når det kommer til å stjele oppmerksomheten din midt i studeringen. Prøv å slå den av, eller i hvert fall slå av lyden!Vær fysisk aktiv i løpet av dagen

Som nevnt er pauser en viktig del av det å holde effektiviteten oppe. Hvordan du bruker pausene dine har selvfølgelig også noe å si. Det kan bli lange dager inne på hjemmekontoret og den fysiske aktiviteten faller raskt bort. Prøv å bruke pausene dine effektivt!
Du kan for eksempel gå en tur, meditere eller ringe en venn. Forsøk også å få inn en form for fysisk aktivitet i løpet av dagen. Hjemmetrening kan ofte være undervurdert, men veldig givende. Finn en spennende video på YouTube, få på deg treningstøyet og ta en kjapp økt. Dette kan gjøre underverker for konsentrasjonen din!


Bruk videochat

I mange utdanningsløp er det et stort fokus på gruppearbeid og kollokviegrupper. I en tid hvor man studerer mye hjemme er videochat derfor gull verdt. Her kan du holde kontakt med din kollokviegruppe, samarbeide om gruppeoppgavene og stille spørsmål til medelever slik du ellers ville gjort på skolen. Et godt tips er også å avtale møter med kollokviegruppen din via videochat slik at man hjelper hverandre i gang. Det er mye enklere å sette i gang med studeringen hvis du vet at du skal møte noen og at de venter på deg.


Kontakt faglærer hvis du har spørsmål 🙋🏼

I en periode med hjemmestudier kan det være mange spørsmål som oppstår. Her er det derfor veldig viktig å benytte seg av den hjelpen man har ved å kontakte faglærer hvis det er noe man er usikker på.

—-


Foto via Noroff