mars 30

Bli proff på videomøter


Under koronautbruddet må de fleste møter skje over video. Her er Manpowers fire beste tips til å gjøre videomøter riktig.


Tips

Hvis du ikke er vant til å ha møter over video, er det lett å gjøre feil. Rare kameravinkler og støy kan virke forstyrrende for andre deltakere. Det er viktig å ha ting på stell, enten du skal ha et møte med kollegaer, kunder eller en fremtidig arbeidsgiver.Her er Manpowers guide til gode videomøter.


Ha kameraet i øyehøyde

Ingen vil se nesehårene dine under møtet. Hvis du bruker en bærbar PC, sørg for å stable opp noen bøker å sette den på, så du får kameraet i øyehøyde.
Du bør også unngå å lene deg for mye frem. Det kan se rart ut. I stedet bør du ha kameraet på en armlengdes avstand, og se rett inn i det.Ha en enkel bakgrunn

Når du jobber hjemmefra, er det forståelig at du må bruke det du har. Men prøv å finne et sted uten altfor mange distraksjoner i bakgrunnen.
Hvis du bruker Teams, er det også greit å vite at det finnes en funksjon som gjør bakgrunnen utydelig.


Unngå støy

Prøv å ha møtene på et stille sted i leiligheten. Hvis du bor med andre, pass på at de vet når du har møter, så de ikke kommer inn og forstyrrer.
Det er også en fordel om du er i et rom med tepper, bilder og liknende. Da unngår du romklang.
Særlig hvis du er i et møte med mange deltakere, er det lurt å sette mikrofonen på lydløs når du ikke snakker. Det kan også være en fordel å bruke hodetelefoner for å unngå ekko.


Kle deg ordentlig

De fleste har en forståelse for at man ikke er like stivpyntet når man jobber hjemmefra. Men du bør heller ikke se ut som en slask.