mars 30

Ikke vent med å søke Samordna opptak
Mye står stille eller har redusert tempo i Norge nå, men Samordna opptak er digitalt, tilgjengelig for søking 24 timer i døgnet og går som planlagt også under koronakrisen. Alle studiesøkere oppfordres til å søke allerede nå, så kan de ta påskeferie med god samvittighet.


Enkelt

Det er enkelt å søke Samordna opptak. Å fylle ut søknaden tar bare noen få minutter når søkerne vet hvilke studier de skal søke på. I år kan søkere i tillegg til å velge studier ved universiteter og høyskoler også søke på fagskoleutdanninger.


15.april

Samordna opptak stenger kl. 23.59 onsdag 15. april, men det er gode grunner til å søke allerede nå i stedet for å vente til i siste liten. For i tillegg til å sende selve søknaden skal studiesøkere fremskaffe dokumentasjon som er relevant for søknaden. Dokumentasjon på utdanning og praksis som allerede er avsluttet skal også være levert innen fristen 15. april.Mye av dokumentasjonen finnes elektronisk, men ikke alt. Søkerne må sjekke hva de må laste opp i søknaden i god tid, og finner oversikt over alt de trenger å vite om opptaket på nettsidene til Samordna opptak.


Det er altså ingen grunn til å vente med å søke og laste opp alt som er relevant for søknaden. Dukker det opp spørsmål underveis i prosessen, svarer Samordna opptak så raskt de kan. Det er enda en god grunn til å søke tidlig.Frister for Samordna opptak 2020

15. april: Ordinær søknadsfrist. Søknadsportalen stenger kl. 23.59


1.juli: Siste frist for å laste opp dokumentasjon på utdanning og praksis som fullføres våren 2020 for søkere til universiteter og høgskoler.

—-


Foto via UNIT / Shutterstock