april 01

En mann i 50-åra fra Halden døde natt til onsdag som følge av smitte av koronavirusetEn mann i 50-åra fra Halden døde natt til onsdag som følge av smitte av koronaviruset. Dette er det første koronadødsfallet i Halden. Det opplyser Halden kommune på sine nettsider:
Mannen ble fraktet til Sykehuset Østfold natt til onsdag og døde der kort tid senere.


-Jeg synes det er veldig trist at en av våre innbyggere har mistet livet som følge av koronaviruset. Våre tanker går nå til de nærmeste som har vår dypeste medfølelse i denne tunge stunden, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune.


Mannen hadde vært syk noen dager og ble akutt verre natt til onsdag. Pårørende tok da kontakt med legevakten på telefon som sendte ambulanse til hjemmet.


Det var ikke på det tidspunktet kjent at han var smittet av koronaviruset. I løpet av onsdagen er det utført nødvendige tester på sykehuset som bekrefter at den døde var smittet av koronaviruset covid-19, sier kommuneoverlege Halvard Bø.


Det er få personer som har vært i kontakt med mannen de siste dagene og de er varslet.
I Halden er det til nå testet 235 personer for koronaviruset. 18 er bekreftet smittet.