april 05

Slik gjør du grillen klar til påskeHusk å rengjør grillen før du starter grillsesongen.
Hva med å starte grillsesongen ekstra tidlig når påsken skal tilbringes hjemme? Bjørn Teigen, tidligere verdensmester i grilling og matrådgiver i MatPrat, deler sine tips til hvordan du kan gjøre klar til grillen for sesongen.Usikker på om du vasket grillen før du avsluttet sesongen i fjor? Eller har du skinnende rene riller?

– Å rengjøre grillen er ikke spesielt vanskelig. Start med å spray kjøkkenspray over en kald grill og la såpen virke noen minutter, før du bruker en svamp eller en fuktig klut for å få av flekkene. Skyll godt med vann og tørk over med en klut eller papir. Har du ekstra tøffe flekker kan du ty til ovnsrens, sier Bjørn Tore Teigen.


– Bruk gjerne hageslangen for å spyle vekk alle såperester og smuss på utsiden av grillen. Svi alltid av grillen før bruk etter en skikkelig vask, sier Teigen.


Invester i grillbørste

– For å få ristene rene lønner det seg å investere i en skikkelig grillbørste, mener grillmesteren.
Det er alltid lettere å børste bort matrester fra grillristen når den er varm, så det bør du gjøre rett etter at du er ferdig med å grille. Men fortvil ikke, skulle du ha glemt å rengjøre grillen før du satte den bort i høst, er det fortsatt håp. Du kan enkelt løse det med å varme opp grillen skikkelig, for så å rengjøre den før du begynner å legge mat på grillen.


Noen grillrister får plass i oppvaskmaskinen. Det går også å bruke en vanlig kjøkkenskrubb på kalde rister om man ønsker det. Har du gassgrill lønner det seg å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne.


Bilpolish gir blank grill

Bilpolish er godt egnet for å gi griller med emaljert overflate en blank og fin overflate som er lett å holde ren. Har grillen rustfrie detaljer, så bruk en chromrens, Duraglitt eller stålull, for å fjerne rust og skitt.


– Dekk grillen til med et trekk når grillen ikke er i bruk. Da er grillen enklere å holde pen, og du forlenger levetiden til grillen din, avslutter Teigen.

Produsert av MatPrat