april 06

En av de store musikkfestivalene må avlyse. Korona..


Det er mulig bare et tidsspørsmål før flere konsertarrangører må følge Roskilde festivalen og avlyse planlagt festivalmoro.Roskilde festivalen som gjennom mange år har vært en av nordens store musikk-arrangement har besluttet å droppe årets festival. Det ble klart etter en melding mandag.Aktuell linkIkke tillat

-Det er netop blevet meddelt, at det ikke er tilladt at gennemføre store arrangementer til sommer. Forbuddet gælder også Roskilde Festival skriver festivalen på sine nettsider.


-Vi er dybt ulykkelige!


Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste. Så der bliver ingen Roskilde Festival denne sommer.


Ekstrabladet skriver også om saken herNeppe noen overraskelse

I dagens situasjon med avlysninger av både sportsarrangement / russearrangementer osv, vil det neppe være noen stor overraskelse om festivaler og konserter her hjemme også må avlyse.
Konkursras?


Konserter, landsmøter, teaterforestillinger og idrettsarrangementer ble avlyst i tur og orden etter at FHI ga råd om det tirsdag. Virke frykter konkursras skrev E24 noen dager tilbake.
Festivalsommeren 2020

«Det er krevende tider. Spørsmålet er om det blir business as usual eller business i det hele tatt.» Det sier Tone Østerdal, daglig leder i Norske konsertarrangører til VG 20.mars.


– Det er vanskelig å se for seg at det er greit å samle 10-15.000 mennesker i en park i sommer. Vi venter på helsemyndighetenes frempek for hva man kan vente seg, sier hun.Kongsberg jassfestival

Kongsberg Jazzfestival avlyser skriver VG mandag.
-Festivalen vil ikke vente lenger på et nasjonalt forbud, og tar sjansen på at avlysningen uansett utløser klausul som fritar dem for ansvar.

Aktuell link