april 08

Glade for å kunne bidra
Sykepleier Sverre Bjerkenes-Gretland driver til vanlig egen naprapatklinikk, Tone Svanholm er HR-rådgiver i sykehuset, og Camilla Løvvold Kristiansen har vært student i Sykehuset Østfold. Nå er alle tre i jobb som sykepleiere på Kalnes under koronaepidemien forklarer sykehuset på sine nettsider:

– Det var ikke uventet, jeg var forberedt på at jeg kom til å bli spurt, smiler Tone Svanholm. Til vanlig er hun HR-rådgiver i Sykehuset Østfold, men med over 15 års bakgrunn som intensivsykepleier, var hun blant medarbeiderne som raskt ble spurt om å bytte arbeidsoppgaver internt.


-Naturlig å bidra

-Med den spesielle tiden vi er inne i nå, så falt det seg naturlig å si ja og bidra, sier Svanholm. Hun jobbet som intensivsykepleier frem til 2004, og har hatt sporadiske vakter frem til 2011. Før hun sluttet hadde hun over 15 års erfaring som intensivsykepleier. Etter en runde med oppfriskning og opplæring, var hun tilbake i hvitt arbeidsantrekk.Det føles meningsfylt. Jeg får jobbe med veldig mange dyktige og hyggelige kollegaer, og det er spennende. I dag har jeg min femte vakt som intensivsykepleier, og jeg går sammen med en annen med erfaring, sier Svanholm fornøyd.


I motsatt ende

Sverre Bjerkenes-Gretland er sykepleier i bunn, men driver til vanlig naprapatklinikk i Skjeberg sammen med kona. Da de måtte stenge dørene, tok det ikke mange dagene før han meldte seg for Sykehuset Østfold.

-Det var ingen vits i å bli sittende hjemme, jeg ville bidra. Egentlig kunne jeg gått inn i kommunen, men så tenkte jeg at læringpotensialet kanskje var større for meg på sykehuset, sier Bjerkenes-Gretland.
Han var ferdig utdannet sykepleier i 2007, og har kun jobbet 1 år fast som sykepleier i tillegg til litt i ferier. I årene 2008 til 2012 videreutdannet han seg i Stockholm, og har siden jobbet som naprapat. Nå jobber han midlertidig som sykepleier ved lungeavdelingen på Kalnes, og forskjellen fra den vanlige arbeidshverdagen er stor.For meg er veldig mye helt nytt, og for meg som er vant til å jobbe mye forebyggende er jo disse pasientene i motsatt ende. Men det er kjempeinteressant og lærerikt, og dessuten møter vi jo så mye takknemlige mennesker som er glade for å få hjelp. Mottakelsen og opplæringen har vært veldig god, så det føles trygt. For min egen del er det ingen tvil om at det er hårete, men samtidig veldig givende å få jobbe her.Jeg er stolt

Etter å ha jobbet utenlands og vært i karantene, var sykepleier Camilla Løvvold Kristiansen (23) ivrig etter å komme i jobb igjen. Obligatorisk opplæring med gjennomgang av prosedyrer og bruk av smittevernutstyr i lokalene til Høgskolen i Østfold er unnagjort, og tirsdag 7. april var hun klar for sin første kveldsvakt på lungeavdelingen.
23 år gamle Camilla Løvvold Kristiansen har tidligere vært i sykehuset som student. Nå er hun tilbake som koronasykepleier.


-Jeg gleder meg veldig! Jeg er superklar, og er rett og slett takknemlig for å få lov. Det er fint å kunne se tilbake på koronaåret 2020 og vite at man bidro i frontlinjen, du må få med at jeg er en utrolig stolt sykepleier, sier Løvvold Kristiansen. Hun jobbet som student ved nyfødtintensiven i fjor sommer, og skulle etter planen starte opp i full jobb på Kalnes igjen i august. Nå ble det tidligere, og på ny avdeling. I første omgang som koronasykepleier på lunge, men mulig andre steder etterhvert.Trenger flere

Alle nyansatte medarbeidere får tilsendt et dokument som beskriver opplæring. Mye skjer per e-læring. I tillegg får de en gjennomgang av to temaer på høyskolen, smittevernsutstyr og tidlig oppdagelse av forverring (ProAct). De som er sykepleiere får også opplæring i våre kliniske IKT systemer.

——


Aktuell link | Her kan du lese mer | foto via sykehuset Østfold