april 09

Bjørn Eidsvåg slipper låten «Kan det snu?». Har konsert 1.påskedagFredag førstkommende slipper Bjørn Eidsvåg låten «Kan det snu?». Singelen er allerede listet på P1.

Bjørn Eidsvåg skriver:

At vi er sårbare og utsatte, får vi virkelig erfare i disse dager.

Plutselig er vi rammet av noe som for de fleste av oss bare var et dystert science fiction-scenario, for noen uker siden. Mange av oss er fortumlet og fortvilte. Alt er forandret. Mye av det vi tok for gitt er borte og mye av det vi kalte bærekraftig viste seg å være kraftløst og forgjengelig.


Den sorgen og smerten vi nå som kollektiv erfarer, har de fleste av oss også kjent på egen kropp før. Vi har kjent det når døden har tatt noen av de vi elsket og som var en del av oss. Vi har kjent det når sykdom og ulykke har rammet. Vi har kjent det når samliv ryker. Vi har kjent det når rusen tar makt over de som står oss nær. Vi har kjent det når angsten og depresjonen tar styring i våre liv.«Kan det snu?» er en sang som er ment å være til trøst i slike situasjoner. Det å bli sett når vi har det vondt, kan gjøre godt, selv om vi blir sett som såret og sørgende.


Håpet om at det skal snu, kan ta til å gro sakte, men sikkert og det vil sannsynligvis lysne for de fleste av oss.


Konsert 1.påskedag


Første påskedag spiller Bjørn Eidsvåg en konsert som har fått navnet «Kan det snu» fra Uranienborg kirke.


I disse tider skulle Bjørn Eidsvåg egentlig gjort det han liker aller best. Han skulle besøkt Norges kriker og kroker for å spille for publikum. Slik ble det ikke. Med et stort ønske om å gi en konsert til folket i denne vanskelige tiden, inntar han sin lokale kirke og spiller en konsert sammen med bandet sitt. De spiller blant annet hans mest kjente sanger om håp: «Eg ser», «Kyrie», «Floden», «Gammal drøm» og mange fler.


Konserten fra Uranienborg kirke kan oppleves på NRK1 eller på hans Facebook-side kl. 19.45 Første påskedag.


Han håper at den som ser på kan kjenne på håpet og troen om lysere tider:

«Dette er rare tider.


Vi utfordres som folk, som vi aldri har blitt utfordret før i moderne tid.

Nå er det tid for solidaritet, disiplin og besinnelse.
Det er også frykten og fortvilelsens tid. Jeg kjenner at jeg hele tiden vil vite hvor alvorlig situasjonen er, men hver stemme som med tyngde sier noe håpefullt, er det jeg klynger meg til.


Håp er i seg selv en livsviktig faktor. Det er ikke sikkert at det alltid blir som vi håper, men det er sikkert at vi har det bedre når vi håper.
Kirken er satt til å bære fram håpet for oss.
Påskens fortelling om oppstandelse, om at livet er sterkere enn døden og at kjærligheten trumfer hat og likegyldighet, er kjernen i kirkens håpsbudskap.


Denne påsken er kirkene stengt.

Kirkene vil finne måter å spre sitt budskap på, men fysisk er de stengt. Vi har fått lov til å rykke inn i Uranienborg kirke i Oslo, for å holde en digital konsert – etter alle smittevernsregler, Første påskedag, nettopp for å slå et slag for håpet.Foto | input via Sesong 1