april 16

Annerledes 17.mai-feiring i Halden


I år må det bli en 17. mai uten russetog, turntog og barnetog i sentrum. Selv om en del må bli annerledes, skal det likevel bli en fin 17. mai-feiring i Halden opplyser kommunen på sine nettsider:Med bakgrunn i de nasjonale smittevernreglene har Halden kommune besluttet at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre russetog, turntog og barnetog på 17. mai.


Det er fortsatt veldig viktig at vi holder avstand og ikke samles for mange. Og det er klare nasjonale begrensninger på arrangementer som samler mange mennesker. Derfor kan ikke vi arrangere de aktivitetene som samler mest folk i et kompakt sentrum. Det betyr at barnetoget, turntoget og russetoget må avlyses. Det er leit at det er slik, men vi skal likevel gjøre hva vi kan for å skape en minnerik 17. mai også i år, sier kommunedirektør Roar Vevelstad.


17. mai-komiteen er i gang

17. mai-komiteen er i gang med sitt arbeid, som i år blir ganske annerledes enn vanligvis. Komiteen har nye medlemmer etter siste kommunevalg og 17. mai-komiteens leder er nå Terje Vidar Høvik (V). 17. mai-komiteen har mye å gjøre i den måneden som er igjen til nasjonaldagen.


-Hvis det er mulig å ivareta hensynet til smittevern, så kan det bli aktuelt å gjennomføre noen av de faste aktivitetene med publikum. Det vet vi ikke ennå fordi vi nå venter på nye nasjonale føringer for gjennomføring av 17. mai. Så snart vi får dette, vil vi avklare hva som kan la seg gjennomføre som vanlig. I tillegg vil vi vurdere om noen aktiviteter kan gjennomføres uten publikum, men heller filmes og slik gjøres tilgjengelig for alle, sier 17. mai-komiteens leder Terje Vidar Høvik.Har du en god idé?

Det blir en annerledes 17. mai, men i en by full av kreative folk og stor grad av dugnadsånd er det mulig å få til mye likevel. Hvis du har en god idé til noe som kan bidra til å gjøre 17. mai 2020 til en fin nasjonalfeiring, så vil 17. mai-komiteen gjerne høre fra deg.


Hvis din aktivitet skal få bli med i det offisielle 17. mai-programmet er det en forutsetning at din idé er gjennomførbar i tråd med de gjeldende smittevernreglene om god avstand og få mennesker samlet.


Gode ideer om aktiviteter som andre kan ta del i, må sendes skriftlig på epost til Lise Antonsen som er kommunens representant i komiteen.
lise.antonsen@halden.kommune.no


17. mai-komiteen vil vurdere alle innkommende forslag. Muligheten for at ditt forslag skal bli en del av 17. mai-feiringen i Halden, øker med graden av egeninnsats da også nasjonaldagen er en stor dugnad.


Ikke papirprogram

Mye av årets feiring vil bli avklart de siste ukene før selve dagen, mye senere enn vanlig. Derfor er det ikke praktisk gjennomførbart å trykke et 17. mai-program i år, slik vi pleier å gjøre. Hadde vi laget et slikt program på papir i år, ville det med stor sannsynlighet inneholde feil og mangler.


17. mai-komiteen vil uansett lage et program for dagen og Halden kommune vil gjøre dette tilgjengelig i kommunens digitale kanaler slik det har vært gjort de siste årene med eget Facebook-arrangement og informasjon på nettside og i app. Det sikrer at informasjonen vil kunne oppdateres helt til det siste.
Selv om årets 17. mai blir annerledes enn vi er vant med, vil Halden kommune pynte byen til 17. mai slik kommunen pleier og 17. mai-komiteen vil lage et godt, men litt annerledes program. Nå håper vi at også haldenserne finner frem flagg og festklær slik de pleier, så gjør vi alle så godt vi kan for å skape en fin markering av en viktig dag, sier ordfører Anne-Kari Holm.


—-


Foto | Input via Halden kommune