april 25

Ingen store festivaler vil arrangeres i sommer. Stopper store festivaler frem til september
Under en pressekonferanse lørdag ettermiddag ble det klart at det ikke kan arrangeres store festivaler i sommer.


1. september

-Regjeringen vil forlenge forbudet for alle festivaler og arrangementer med over 500 deltakere, frem til 1.september forteller kultur- og likestillingsminister Abid Raja.


Torsdag

Beslutningen om arrangementer under 500 deltakere vil først tas torsdag førstkommende.


-ikke lett beslutning

– Det er ikke en lett beslutning å ta, men det er en nødvendig beslutning. Vi kan ikke ha store arrangementer som bidrar til smitte. Det betyr i praksis at Øyafestivalen, Stavernfestivalen, Norway Cup og lignende arrangementer som samler mer enn 500 personer ikke blir mulig å gjennomføre før 1. september, sa Raja oppsummerer Aftenposten.


Østfold

I Østfold / Viken skulle bla festivaler som Månefestivalen og Idyllfestivalen arrangeres i juli og juni.Månefestivalen

-Vi hadde gledet oss til å feire 20-årsjubileet vårt, men vi har selvfølgelig forståelse for at liv og helse er viktigere 💚 Vi utsetter til neste år og håper så mange av dere som kan beholder billetten til 2021. Refusjon er ellers mulig, vi kommer med mer informasjon snart skriver Månefestivalen på Twitter.Idyllfestivalen

-Det blir ingen IDYLL Festival sommeren 2020💔
Det har nå blitt kjent at FHI ikke tillater store arrangementer i sommer. Forbudet gjelder også naturligvis for IDYLL Festivalen. Vi fryktet at dette kunne skje og vi er utrolig lei oss for at vi ikke får gjennomføre årets festival. Risikoen for smittespredning på et så stort arrangement er stor, og liv og helse er det viktigste for oss alle.


Flytter til 2021

Sommerens IDYLL skulle være noe helt spesielt. Vi så frem til å feire 5-års jubileum med Norges beste line-up og verdens beste publikum❤️ Det har vært en glede å sy sammen det vi mente skulle bli Norges beste festival, og vi holdt på å sprekke av iver for å vise hva vi skulle tilby i sommer. Vi er helt knust over at vi ikke får muligheten til å gjennomføre i år, men helse og sikkerhet går foran alt annet. I en slik stund må vi ta vare på hverandre og holde oss friske.
IDYLL festivalen utsettes til 2021. Vi i IDYLL vil med dette informere at vi må flytte hele arrangementet til 18. og 19.juni 2021, og at alle som har kjøpt billett kan få bruke den til neste år. Om du ikke ønsker å overføre billetten til neste sommer, vil vi refundere den.


22.000 billetter er solgt, og det er kun 4.000 festivalpass igjen. Alle andre billettkategorier er utsolgt. Hvordan det praktiske blir rundt overføring av billetter til neste år og refusjon, kommer vi tilbake til. Dette er en helt spesiell situasjon som også er ny for oss, og i ber om forståelse for at vi ikke har alle svar enda. Det vil ta opp til 14 dager til vi kan komme med mer informasjon rundt det praktiske ang neste års festival.


( kilde / utdrag Idyllfestivalen på Facebook )