april 27

Bussene kjører som normalt igjen. Skole..


Myndighetene har bestemt at skolene skal åpne igjen mandag 27. april, men i begrenset omfang. Fra og med samme dato vil alle busser i Østfold gå som normalt igjen opplyser Østfold kollektiv:


Alle skoleelever som reiser til og fra skolen med buss, har et busstilbud fra samme dato som skolene åpner igjen. Myndighetene har bestemt at enkelte klassetrinn starter mandag 27. april. Det innebærer at mer enn hundre busser settes tilbake i trafikk.


Går som normalt

– Bussene som settes tilbake i trafikk kjører hovedsakelig skolelever. Nå som skolene åpner vil disse bussene bli fylt, og det er derfor viktig at både barn og voksne følger reiserådene til myndighetene, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.
Han forteller at alle bussavgangene går som normalt fra mandag av.Reiseinformasjon

– Vi har ikke endret rutetidene. Passasjerene skal forholde seg til de samme avgangstidene som tidligere. Riktig reiseinformasjon finner du i reiseplanleggeren. Har du noen spørsmål, så svarer kundesenteret i mange ulike kanaler, fortsetter Johnsen.


Følg restriksjonene

Østfold kollektivtrafikk har innført flere strenge tiltak for å begrense smitterisikoen for koronaviruset. Det innebærer blant annet at det ikke er lov til å gå på bussen foran og at de fremste seteradene er sperret, for å beskytte sjåføren. Passasjerene må også holde én meters avstand til hverandre.– Det er viktig at alle følger restriksjonene som er innført. Vi har jobbet mye for å sikre både passasjerene og sjåførene. Vi oppfordrer alle til å følge reiserådene for kollektivtrafikk, sier Johnsen videre.


Johnsen minner også om at bussen ikke er gratis.
– Skoleelever som ikke har gratis skoleskyss må kjøpe bussbillett i ØstfoldBillett-appen, avslutter han.