april 27

Oppkjøring for motorsykkel starter onsdag 29. april
Statens vegvesen åpner for oppkjøring på motorsykkelklassene A, A1 og A2 denne uka. Tilbudet vil være avhengig av kapasitet og vær- og føreforhold ved de ulike trafikkstasjonene.-Til tross for en lang periode med stengte trafikkstasjoner er vi helt i rute med oppkjøring for motorsyklistene, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen i en melding:


Hvorfor bare motorsykkeloppkjøring og ikke bil?


Grunnen til at vi kan starte med motorsykkel nå, er at det er enklere med smittevern på motorsykkel enn inne i et kjøretøy.Trafikkskolene har dessuten hatt føreropplæring på motorsykkel i noen uker allerede, slik at elevene er klare for oppkjøring nå.


Oppkjøring i andre klasser

-Statens vegvesen og trafikkskolebransjen jobber sammen med helsemyndighetene om å ferdigstille en bransjestandard for smittevern. Det er krevende å ha opplæring og oppkjøring med flere personer inne i et kjøretøy over tid og samtidig ta tilstrekkelig smittevernhensyn. Dette gjør at både føreropplæringen og oppkjøringene ikke er kommet i gang ennå. Vi har tett kontakt med helsemyndighetene og vil starte oppkjøring også for bil og tungbil så snart vi kan, sier HarsemOppkjøring for motorsykkel starter onsdag 29.april.—-


Foto via Statens vegvesen