april 29

-Takk til alle som trår til som eksamensvakter– Mange har meldt interesse for å være eksamensvakter, så nå kan vi trygt gjennomføre alle privatisteksamenene i Viken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning, Siv Henriette Jacobsen.


Hun er veldig takknemlig for at mange vil bidra til at privatistene får fullført sine fag og kan søke seg videre opplyser fylkeskommunen på sine nettsider:Krise

For bare et par uker siden, var det bortimot eksamensvakt-krise i Viken. De fleste faste eksamensvaktene er i aldersgruppen 65+, som har forhøyet risiko for å få alvorlige følger av koronavirus-sykdom. Disse kan dermed ikke gjøre sin faste eksamensjobb i år.– Derfor trengte vi mange nye vakter, som kunne stille på relativt kort varsel, sier fylkesråden, og er overveldet over responsen etter at Viken fylkeskommune henvendte seg til innbyggerne både gjennom media og på Vikens egne kanaler.– I tillegg til at mange har tatt kontakt etter å ha lest vår oppfordring, har skolene vært kreative. De har «lånt» vakter av hverandre, og de har tatt kontakt med virksomheter som har permittert ansatte, og fått tillatelse til å kontakte de permitterte direkte. Alt dette har gjort at skolene nå har meldt fra at behovet for eksamensvakter er dekket, sier Jacobsen.

—-


Aktuell link | Viken