mai 03

Ansatt på skole smittet av koronavirus. Også beboer på sykehjem..
Gjennom helgen har det kommet nye meldinger om korona-smitte i Østfold. Søndag kveld kom melding om at en ansatt på Lande barneskole er smittet.

3 nye tilfeller

-Det er påvist 3 nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg siste døgn. Alle de tre er nær kontakt med en person som har fått påvist smitte tidligere. En av de smittede er ansatt ved Lande barneskole opplyser kommunen på sine nettsider:


-Alle nærkontakter er kartlagt og det er ingen på skolen, verken elever eller lærere som har vært utsatt for smitte. Det er derfor ingen andre på skolen som må i karantene opplyser kommunen videre.
Beboer på sykehjem

Lørdag kom det varsel om at en beboer på et sykehjem i Fredrikstad også er blitt smittet.


-En beboer ved en avdeling på Glemmen sykehjem fikk lørdag 2. mai påvist koronavirus.
Fredrikstad kommune jobber nå med smittesporing og iverksetter tiltak for å hindre videre smitte ved den aktuelle avdelingen.Alle pårørende til beboere på avdelingen, har i løpet av dagen fått beskjed om situasjonen opplyser Fredrikstad kommune på sine nettsider:


– Ingen av de ansatte ved avdelingen har hatt eller har symptomer på sykdom, men alle vil nå testes for koronavirus. Dette som ledd i smitteoppsporingen. For å hindre videre smittespredning innføres ekstra smittevernregler – blant annet forebyggende bruk av smittevernutstyr ved kontakt med beboerne ved den aktuelle avdelingen, og forbud mot ferdsel mellom avdelinger på Glemmen sykehjem sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.Det er viktig for oss å understreke at alle ansatte i flere uker har stått på og brukt store ressurser for å hindre at brukere, beboere eller ansatte blir smittet med koronaviruset. Vårt inntrykk er at sykehjemmene i Fredrikstad har jobbet møysommelig og godt med å følge smittevernråd fra helsemyndighetene, så også ved Glemmen sykehjem.


At vi likevel registrer smitte er derfor svært beklagelig, men noe som dessverre skjer innimellom tross gode tiltak, sier kommuneoverlegen. – Det blir nå viktig å gjøre alt vi kan for å hindre videre smittespredning i avdelingen. Vi har derfor i samråd med Folkehelseinstituttet, iverksatt utvidede smitteverntiltak ved Glemmen sykehjem i en periode framover, sier Danielsen.