mai 14

Rekordhøy etterspørsel etter hytter til leieFoto via Finn / Getty Images.


Enormt trykk

-Vi har merket et helt enormt trykk. Det har vært en dobling i søk etter hytter til leie, og særlig ett område er ettertraktet, forteller Terje Berge i FINN reise i en melding:


Etter at Utenriksdepartementet frarådet utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, er norgesferie blitt det mest aktuelle sommerferievalget i år. Som følge av dette har interessen for å feriere i eget land økt voldsomt den siste måneden, og etterspørselen etter feriehus- og hytter til leie på FINN reise har formelig eksplodert.I forrige uke var trafikkveksten på 120 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, og uken før så vi 86 prosent vekst. Det sier mye om hvor brennhett markedet for Norgesferie er akkurat nå.En fersk undersøkelse* gjennomført av FINN reise i samarbeid med Norstat, viser at over 70 prosent av nordmenn skal reise bort i Norge i ferien, og cirka halvparten har planer om å bo på egen eller familieeid hytte. Samtidig svarer 15 prosent av de som skal reise i Norge at de har planer om å leie en hytte.Det vil jo si at hundretusener av nordmenn går med tanker eller ønsker om å leie hytte i sommer. Da er det klart at etterspørselen blir helt vill, sier Berge.Nærhet til sjø er viktigst

Det absolutt viktigste for nordmenn når de skal leie hytte i sommerferien, er nærheten til sjø. Hele 70 prosent av respondentene som planlegger å leie en hytte svarer at dette er deres viktigste kriterium ved leie, mens 42 prosent svarer «nærhet til turterreng», 36 prosent «nærhet til fjell» og 34 prosent «nærhet til strand».At ferie langs norskekysten er noe klart flest drømmer om overrasker ikke Berge i FINN.

Funn fra undersøkelsen viser at 32 prosent av de som har planer om å leie hytte i sommer, planlegger å gjøre det på Sørlandet, og tallene våre viser også at Sørlandet er den soleklare destinasjonsvinneren denne sommeren. Blant annet er Sørlandet det mest brukte søkeordet de siste to ukene, tett etterfulgt av Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Risør, Arendal, Grimstad, Tjøme, Agder og Stavern, forteller Berge:


Flere av destinasjonene har sett en dobling, i noen tilfeller nesten en tripling, i antall søk de siste ukene sammenlignet med samme periode i fjor. Særlig områdene rundt Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Risør og Arendal er meget populære. Så populære at mange av hyttene ble fullbooket allerede tidlig i april, men de siste ukene har vi heldigvis sett at tilbudet har tatt seg litt opp igjen, så hvis man er rask skal det fortsatt være mulig å finne ledige hytter.
Topp 5 mest søkte feriehus- og hytte til leie-destinasjoner på FINN reise akkurat nå:

Sørlandet (245 % økning april i år mot april i fjor)
Kragerø (125 % økning april i år mot april i fjor)
Kristiansand (49 % økning april i år mot april i fjor)
Hvaler (120 % økning april i år mot april i fjor)
Risør (155 % økning april i år mot april i fjor)
Etter sørlandsdestinasjonene er det helt klart at Lofoten og Vestlandet er blant stedene flest kunne tenke seg å leie hytte denne sommeren. Disse stedene er også blant nordmenns soleklare drømmedestinasjoner i eget land, viser reiseundersøkelsen, sier Berge.Kan tjene mye på utleie denne sommeren

Søker du etter ledige feriehus- og hytter til leie på Sørlandet de første to ukene i fellesferien på FINN reise i dag, vil du se at det ligger i overkant av 500 ledige hytter ute. Prisene varierer fra 2-3000 kroner per uke, til opp mot 100.000 kroner per uke, avhengig av størrelsen på hytte, lokasjon og lignende.


Har du en hytte som står ledig i sommer, kan du altså tjene svært godt på å leie den ut akkurat i år, ifølge Berge i FINN reise.Undersøkelsen vår viser at mange har tenkt å tilbringe sommerferien på egen- eller familieeid hytte, noe som ikke er overraskende når alle oppfordres til å ha norgesferie. Men dersom du ikke har tenkt å tilbringe hele ferien på hytta, er dette definitivt tiden å leie den ut på, og hvert fall om hytta di ligger på Sørlandet, Vestlandet eller i Lofoten-området, sier Berge.