mai 16

Hipp, heisan hurra! Er du klar for en annerledes 17.mai-feiring? Slik blir 17. mai på NRK..På bildet – fra venstre Lise Finckenhagen, Nadia Hasnaoui og Christian Strand.Nadia Hasnaoui og Christian Strand leder årets 17. mai-sending, mens kokk Lise Finckenhagen står for dagens festmeny.


Hipp hopp

Det blir en helt spesiell nasjonaldagsfeiring i år når NRK tar hurraropene og folkefesten inn fra gata og ut til TV-skjermene og radioapparater i de tusen hjem.

Fra tidlig morgen til sen kveld blir det fest og jubel på TV, radio og nett med rapporter og reportasjer fra hele landet i en annerledes, men høytidelig nasjonaldagssending.


På kvelden blir det blant annet en spesialutgave av den populære lørdagsunderholdningen «Alle mot 1», med selveste statsministeren som deltaker i studio.
Gratulerer med dagen skriver NRK i en melding:


God morgen

På TV starter dagen klokken 07.50 fra takterrassen på NRK-bygget på Marienlyst i Oslo, der programlederne Nadia Hasnaoui og Christian Strand står klare med prominente gjester i en utvidet 17. mai-sending som varer fram til klokken 17.00.Ledende samfunnstopper, populære TV-profiler og anerkjente artister står i kø for å være med på denne helt spesielle feiringen av nasjonaldagen i år.


På gjestelista står blant andre:


Statsminister Erna Solberg
Kulturminister Abid Raja med familie
Harald Stanghelle
Camilla og Jens Stoltenberg
Karsten Warholm
Mikkel Niva og Robert Stoltenberg
Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellman
Margrethe Røed
Jon Almaas og Erik Follestad
Vita og Wanda


Artistene Sigrid, Ane Brun, Tix, Staysman og Ulrikke Brandstorp kommer også innom sendingen fra takterrassen, mens det blir et stort nasjonalhistorisk musikalsk øyeblikk når Sissel Kyrkjebø og Markus Neby opptrer sammen med KORK.


Her er noen av det norske tv-seere kan glede seg til i løpet av dagen:

Det blir festmat på menyen med NRKs 17. mai-kokk Lise Finckenhagen, som stiller med et festbord som passer like godt til lunsj som til middag. På bordet står både kjente klassikere, litt nostalgi og noen mer eksotiske innslag.


Syng med

Den offentlige fellessyngingen av nasjonalsangen etter salutten klokken 13.00 med Det Norske Solistkor i spissen blir overført direkte i sendingen.


Kongefamiliens nasjonaldagsfeiring blir annerledes denne gangen og vi får ikke se dem slik vi er vant til.

Kongeparet og kronprinsfamilien blir likevel en viktig del av 17. mai-sendingen på TV-skjermen i år.


Reportere fra alle NRKs distriktskontorer viser hvordan nordmenn over hele landet feirer årets hel spesielle nasjonaldag på andre måter enn vi pleier.


Og på tampen av kvelden kan seerne nyte de største øyeblikkene fra dagen i en times lang sending på
Alle foto via NRK