mai 23

To menn fra Sarpsborg funnet omkommet etter leteaksjonPolitiet i Øst bekrefter at to personer er funnet omkommet lørdag formiddag.


-Det bekreftes at to personer er funnet omkommet i sjøen. Dette er med stor sannsynlighet de to savnede forteller operasjonsleder lørdag formiddag.


-Vi gjorde funn på morgenkvisten her inne ved Øyenkilen. Det er to bekreftede funn, trolig de to savnede som er funnet, og de pårørende er varslet, sier innsatsleder Rolf Listrøm til VG.

-De to personene er fra Sarpsborg bekrefter ordfører Sindre Martinsen-Evje til samme avis.


Stor leteaksjon

Det har vært en stor leteaksjon – etter at to menn i 30-var savnet i Østfoldskjærgården fredag / lørdag. De to dro ut på vannscooter-tur fredag kveld.


– Vi søker i området mellom Kråkerøy og Vesterøy forteller operasjonsleder ved Øst politidistrikt. Det har vært vanskelige værforhold.


Vannscooteren funnet


-Redningsskøyten har tidlig lørdag morgen gjort funn av den aktuelle vannscooteren i vannet ved Øyenkilen.Scooteren ble funnet av redningsskøyta Bergesen d.y. sent i natt. Skøyta deltok i søket sammen med RS Horn Rescue og en rekke andre ressurser. Krevende søkeforhold – opptil 5 m høye bølger forteller mannskap ved redningsskøyta.


-Skulle fylle bensin

-De to mennene satt på samme vannscooter. De skal i følge Aftenposten tidligere på kvelden ha vært sammen med en annen venn, som var på sjøen sammen med dem, men i båt. -De skal på et tidspunkt ha skilt lag da vannscooteren dro for å fylle drivstoff skriver Aftenposten videre.


Foto via Redningsskøyta