mai 30

Dinosaurene inntar INSPIRIA science center i juli


En 9×4 meter stor tyrannosaurus rex som beveger på halen og hodet er blant trekkplastrene til den storslåtte dinosaurutstillingen som vitensenteret i Sarpsborg setter opp i sommer.15 store og små, bevegelige modeller av dinosaurer i tilnærmet fullskala fyller hele førsteetasjen i INSPIRIA science center når dørene åpner for publikum igjen i starten av juli skriver INSPIRIA i en melding;


I tillegg varter vitensenteret opp med show, tilpassede aktiviteter og opplevelser både inne og ute – og mye mer. Utstillingen blir stående helt frem til påsken 2021, ettersom den er nøye tilpasset myndighetenes koronaretningslinjer og ellers tilrettelagt for en trygg og familievennlig opplevelse for store og små.– Dette gleder vi oss stort til! Alt vi har hatt tidligere som har vært dinosaur-relatert har vi fått veldig god respons på, men denne gangen går vi «all in», forteller adm. direktør Geir Endregard fra INSPIRIA science center.På bakgrunn av koronakrisen og de tiltakene dette medførte, både for vitensenteret og muligheten for å invitere besøkende tilbake igjen, har Endregard besluttet å gjøre dinosaurutstillingen enda større enn det som først var planlagt:


– Vi rydder unna nesten alt vi har i hele vitensenteret for å få plass til disse dinosaurene, og legger i tillegg opp til spennende aktiviteter inne og ute, samt show og utvidet cafetilbud. Slik som situasjonen er nå, med begrenset antall besøkende og høyt fokus på smittevern, passer det veldig bra med en utstilling hvor det er lite berøring av apparater og gode muligheter for å spre de besøkende flere steder på senteret, sier han videre.


Utstillingen har fått navnet «Dinosauria», ettersom dette er det vitenskapelige navnet på dinosaur – etter det greske «deinos» (fryktelig) og «sauros» (øgle).
Et gjennomgående tema for utstillingen vil i tillegg være Fakta og myter. Her skal det trekkes paralleller til livet på kloden i 2020, samt at de besøkende inviteres til å knuse myter og finne fakta om de store, interessante og noen ganger fryktinngytende skapningene som hersket for ca. 66- til 233 millioner år siden gjennom spennende og godt tilrettelagte aktiviteter.
Trygt for store og små

Med forbehold om at leveransen som er på vei over Atlanterhavet fra Mexico ankommer som planlagt, og at eventuelle andre uforutsette hindringer i forbindelse med håndteringen av koronatiltakene ikke vil skape trøbbel, kommer dinosaurutstillingen til åpne tidlig i juli.


For å skape mest mulig trygge rammer, gjelder inngangsbilletten til dinosaurutstillingen innendørs i 2 timer. Det gir anledning til å fordele inn i tre puljer hver dag, slik at ansatte kan rengjøre overflater mellom hver pulje. Billetter som garanterer inngang til en bestemt tid kan kjøpes på forhånd via en nettløsning som åpnes når endelig åpningsdato er fastsatt.