juni 10

Redningsselskapet mottar ekstrabevilgning på tre millioner kronerJustis- og beredskapsminister Monica Mæland kunne i dag overrekke en ekstrabevilgning på tre millioner kroner til Redningsselskapet og generalsekretær Rikke Lind.


De ekstra millionene skal brukes til ytterligere styrking av sikkerheten til sjøs, i det som ligger an til å bli tidenes båtsommer.På sjøen

I strålende sol, om bord i redningsskøyta RS «Klaveness Marine» kunne justis- og beredskapsministeren i dag fortelle at den sommeren vi har foran oss blir en spesiell sommer, der de alle fleste nordmenn vil feriere i Norge, og mange av dem på sjøen i båt.– Det blir en annerledes sommer i år. De aller fleste av oss skal feriere hjemme og vi vet at veldig mange vil feriere i båt og veldig mange har lyst til å feriere i båt. Det vil bety et ekstra trykk på Redningsselskapet og vi er veldig opptatt av at de skal gjøre en viktig jobb i denne situasjonen og derfor har vi bevilget tre millioner kroner ekstra, slik at de kan ha litt mer ressurser til å drive sitt veldig viktige arbeid, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland til TV 2 Nyhetene.
– Det betyr at det blir mange som ikke er så båtvant ute på sjøen, og det å ha den beredskapen som Redningsselskapet er, det er veldig viktig, sier Mæland i en melding:Vil gire opp hele organisasjonen

Redningsselskapet har allerede fått en forsmak på hvor travel sommeren vil bli. Oppdrags- tallene for mai i år viser enn oppgang i antall oppdrag for redningsskøytene på 25 % sett i forhold til mai i fjor.
– Tre millioner kroner er veldig mye penger for oss i Redningsselskapet. Så tusen takk til justisministeren og hele Regjeringen. Dette er en kjempestøtte til vårt arbeid. Det gjør at vi kan styrke vår varslingstjeneste, 02016, som du kan ringe til om noe skjer og du trenger hjelp. Vi kan ha flere kapasiteter, som denne redningsskøyten vi nå står på, oppe og tilgjengelig for båtfolk. Så tre millioner kroner er fryktelig mye penger for oss, og det betyr at vi nå kan gire opp hele organisasjonen denne sommeren. Så det er bare å bruke båten, for Redningsselskapet er der, sier generalsekretær Rikke Lind til TV 2 Nyhetene.


Mange som er førstereis på sjøen

Økt trafikk på sjøen betyr også mange nye båtfolk, som skal nyte sjølivet for første gang. Til disse har Redningsselskapet en ekstra oppfordring.
– Løft blikket. Det viktigste verktøyet du har er øynene dine, så se rundt deg. Og det blir kanskje viktigere denne sommeren enn noen gang, for det kommer til å være så mange båter på sjøen, også mange myke trafikanter. Så det å være observant. Å se rundt seg. Å vise hensyn. Det blir en prøvelse for oss alle sammen, og noe vi må passe på ekstra godt i sommer. I tillegg handler det om å ha med seg en kanne med ekstra drivstoff og – selvsagt – kommunikasjon, sier generalsekretær Rikke Lind.
– Jeg tror at veldig mange er veldig fornuftig, og jeg tror på å bruke sunt båtvett. Så det å følge disse rådene til Redningsselskapet. Bruke redningsvest, ikke nyte alkohol når man ferdes på sjøen og det å – rett og slett – være litt forsiktig, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland, som selv har havnet i trøbbel på sjøen som ung på Sørlandet.
– Ja, jeg har nok vært med på å gå på skjær og gå tom for drivstoff i min ungdom. Det var en del av det å være på sjøen, men vi var aldri langt unna land så det gikk bra. Og nå håper jeg at folk tenker seg om og er litt forsiktig når man nå skal begi seg ut på noe som man kanskje ikke er så vant til. Og Redningsselskapet er på plass langs hele kysten vår. Hele døgnet. Og det er en god trygghet for oss, sier Mæland.– Vi forventer at det blir mye båtbruk, men også hyttebruk og bading. Nordmenn kommer til å ha sommerferie hjemme og vi ser for oss tidenes båtsommer. Derfor vil vi – takket være denne bevilgningen fra regjeringen – kunne ha ekstra bemanning på varslingstjenesten 02016, som svarer på små og store spørsmål. Og vi vil ha ekstra kapasitet på redningsskøyter langs hele kysten. Så beredskapen har aldri vært så god. Vi har aldri hatt så mange redningsskøyter tilgjengelige. Så vi er beredt. Vi er klare. Det er bare å gå ut. Kjøp båt, lei båt. Nyt sjøen, sier generalsekretær Rikke Lind.