juni 10

Slik blir sportssommeren 2020 på NRKThomas Aune, Thomas Lerdahl, Ida Nysæter Rasch, Andreas Hagen, Andreas Stabrun Smith og Carina Olset er noen av programlederne som ser fram til å lose seerne gjennom årets sportsommer. FOTO: NRK/OLE KALAND


Sport på NRK


Norges største idrettsstjerner og en rekke internasjonale toppidrettsutøvere står i kø for å utfordre seg selv og hverandre gjennom sommeren når NRK byr på en annerledes sportssommer i 2020.
Det norske idrettspublikumet kan se fram til mange store idrettsøyeblikk på TV og radio gjennom hele sommeren. Det blir direktesendinger med fotball på toppnivå, mestermøte blant skytterne, og norske idrettsstjerner skal boltre seg i kjente og mindre kjente idretter.


– Vi er storfornøyde med at NRK endelig kan tilby sportssendinger på TV og radio igjen, til tross for at store sportsbegivenheter som fotball-EM og sommer-OL måtte gi tapt for koronaen. NRK Sporten er glade på vegne av idretten og vi setter stor pris på at vi får mulighet til å servere publikum sommerens viktigste sportsarrangementer på norsk jord, sier NRKs sportsredaktør, Egil Sundvor i en melding:
Startskuddet for sportssommeren går torsdag 11. juni, når Norges beste idrettsutøvere står klare på Bislett stadion.


– Nå ser vi med spenning fram til å følge de norske utøverne gjennom sommeren, og til å dele små og store idrettsøyeblikk med seere og lyttere over hele landet. Det har vært stor vilje og stor kreativitet for å få i gang en rekke sportsarrangement, så tusen takk til arrangører, utøvere og forbund som har klart å få dette til, sier sportsredaktøren.


Torsdag 11. juni – Impossible Games på Bislett

En rekke av Norges beste friidrettsutøvere stiller til dyst på Bislett stadion.

Vi skal blant annet få se Karsten Warholm i forsøk på å slå verdensrekorden på 300 meter hekk, Team Ingebrigtsen utfordrer sitt kenyanske Team Cheruiyot på 2000 meter gjennom TV-overføring, langrennsstjernen Therese Johaug løper 10 000 meter og Sondre Nordstad Moen skal forsøker å slå europarekorden på 25 000 meter.


Det alternative Bislett Games-arrangementet går uten publikum på tribunen og programleder Ida Nysæter Rasch er spent på hvordan et tomt Bislett ser og høres ut.


– Det blir en helt ny opplevelse både for oss og utøverne, men det føles bra å skulle få være med å formidle et sånt stevne til et sultefora TV-publikum. Sommeren blir jo veldig annerledes og veldig stille, både med tanke på antall arrangement og med tanke på publikum som pleier å lage masse liv og røre. Vi skal gjøre vårt for å lage så god underholdning som mulig, sier programlederen.Tirsdag 16. juni – Eliteserien

NRK Sport på radio sender alt fra Eliteserien 2020.
Flaggskipet er 4-4-2 Radiosporten som dekker alle kampene i hovedrunden når flere kamper går samtidig klokken 18.00. I tillegg sender NRK alle de andre kampene som spilles utenom hovedrunden i sin helhet.


4-4-2 Radiosporten sendes samtidig i NRK P1.
Programledere i 4-4-2 Radiosporten er Aleksander Schau og Thomas Aune. De to erfarne og svært dyktige programlederne vil som vanlig lose lytterne gjennom sendingene og kampene med en god dose godt humør, haukeblikk på det som skjer på gressmattene og ekstremt god fotballkunnskap.


Tospannet har med seg dyktige kommentatorer fra hele landet som gir lytterne alt de trenger å vite gjennom gode beskrivelse, engasjement og kunnskap.Første kamp sendes tirsdag 16. juni i NRK P1 og NRK Sport kl. 17.03.27.-28 juni

NM-veka har vært en av NRK Sports satsinger siden samlemesterskapet ble arrangert første gang i 2018 og i år sender NRK 12 timer direkte fra Hamar og Stange.


Det blir norgesmesterskap i luftsport, leirdueskyting, golf, motorcross, radiostyrt bil, padling og skating og 14 norgesmestre skal kåres.


Slik ser NM-veka 2020 ut:


Lørdag 27. juni:

Kl. 12.00-13.00: OL-trap skeet kvinner, finale. Løten (komm. Andreas Stabrun Smith m/ ekspert Ola Lunde)

Kl. 13.00-14.00: Maratonpadling, semifinaler menn. Koigen, Hamar (komm. Christian Nilssen m/ ekspert Eirik Verås Larsen)

Kl. 14.00-15.00: Skeet menn, finale. Løten (Stabrun Smith/Lunde)

Kl. 15.00-16.00: Maratonpadling, finaler kvinner og menn. Løten (Nilssen/Verås Larsen)

Kl. 16.00-19.00: Golf NM Matchplay kvinner og menn. Atlungstad (komm. Thomas Lerdahl m/ ekspert Joakim Mikkelsen)

Søndag 28. juni:

Kl. 14.00-15.30: Radiostyrt bil, finale. Starmoen, Elverum (komm. Lerdahl m/ ekspert Jonas Greve)


Kl. 15.30-17.30: Speedcross/Quadcross 4 hjul. Starmoen, Elverum (komm. Stabrun Smith m/ ekspert Roy Bråthen)

Kl. 17.30-18.30: Skate Best Trick finale. Posthustrappa, Østre Torg Hamar. (komm Nilssen m/ eksperter Eirik Skårdalsmo og Tommy Nordstø)

Kl. 18.30-19.00: NM-veka sammendrag


Fredag 3. juli – Toppserien

For første gang sender NRK en kamp fra hver runde i Toppserien. Nytt av året er også at NRK i de fire første rundene sender kamp på fredag kveld klokka 19.45.


Toppseriens runde 1 sparkes i gang med kampen mellom Rosenborg og LSK fredag 3. juli kl. 19.30 på NRK2. Kampstart kl. 19.45.


Andreas Hagen veksler med Carina Olset og Erik Strand som programleder på sendingene. Han er spent på å se hvordan den komprimerte sesongen blir etter at toppserien ble redusert til 10 lag før årets sesong.


– Det er flere spenningsmomenter i toppserien i år: Hvem har taklet den uvante og lange oppkjøringa best? Kan Vålerenga tukte LSK Kvinner sånn som de har hatt ambisjon om i noen år nå? Eller kanskje det er et annet lag som vil overraske oss? Hvordan vil man merke at Trondheims Ørn har blitt en del av Rosenborg? Dette og mye mer kan vi glede oss til i hvert fall!

5.-8. august – Blinkfestivalen

Blinkfestivalen er vanligvis et skirenn med folkefest og tusener av publikummere. Naturlig nok blir det en annen festival i år, men NRK skal vise frem Norges største stjerner i skiskyting og langrenn i beste sendetid. Utøverne er forhåpentligvis mer enn klare for å konkurrere etter en avbrutt vintersesong.
Stjernene skal kjempe opp høydemeterne og alle hårnålssvingene i Lysebotn, konkurrere mann mot mann og dame mot dame i Sandnes Arena og de skal gå 12-timers stafett i Gjesdal.
Torsdag 13. august – Skytternes mestermøte

Landsskytterstevnet er avlyst i 2020. I stedet arrangeres det som kalles «Skytternes mestermøte», en konkurranse der alle skytterkonger, – dronninger, -prinser og -prinsesser de siste 20 år, samt flere andre av Norges beste skyttere av i dag, møtes til prestisjetung dyst på banen til Oslo Østre på Årvoll i Oslo.


Til tross for at skytterfamilien ikke kan samles som vanlig denne sommeren, lover arrangørene og NRK likevel et oppgjør av stjernekaliber når mesterne tar sikte på årets mest ettertraktede pokal i skytter-Norge.


Mesterskytterne samles torsdag 13. august, med kvalifisering på ettermiddagen og finale like etter Dagsrevyen på NRK1.


20.-22. august – Toppidrettsveka

Toppidrettsveka er en av de største og viktigste sommerskikonkurransene i verden.
I løpet av de siste 15 årene har vi hatt besøk av verdenseliten i langrenn på små og store steder som Aure, Hitra, Orkdal, Kristiansund og Trondheim.
Årets utgave av Toppidrettsveka blir en helnorsk batalje med alle de norske verdens-stjernene på startstrek.


Deltakerne blir det norske damelandslaget, det norske herrelandslaget (allround og sprint), Equinor rekrutt-landslag og regionlag Midt-Norge langrenn.
NRK sender direkte fra konkurransene på Aure, Hitra og Trondheim.


Torsdag 20. august: Langløp intervallstart på Hitra.


Fredag 21. august: Sprint på Aure.


Lørdag 22. august: Jaktstart på Granåsen i Trondheim.