juni 11

Her er artistene i høstens Stjernekamp. Ingeborg Walther fra Sarpsborg

Artistene i Stjernekamp 2020: Første rad fra venstre: Odd Einar Nordheim, Ingeborg Walther, Alex Rosén, Sandra Lyng, Vegard Bjørsmo. Bakre rad: Hege Øversveen, Knut Marius Djupvik, Myra Regina Tucker, Emil Solli-Tangen, Anita Hegerland. Foto Julia Marie Naglestad, NRK


Årets artister

I høst er det klart for den niende sesongen av NRKs lørdagssatsing Stjernekamp. Her er artistene.
Artistene i Stjernekamp 2020Ti nye, spente Stjernekamp-artister ble presentert av NRK i en TV-sendt lansering i dag, 11. juni. I slutten av august møtes de igjen for å kjempe om tittelen Norges ultimate entertainer på NRK.


Årets Stjernekamp-artister er fra alderen 19 til 59 år, kommer fra alle kanter av landet og representerer sjangre som rock, pop, opera, country, hiphop, soul, musikal og storband.


Her er årets artister (se nærmere presentasjon lenger ned i artikkelen):

Sandra Lyng (33), fra Mosjøen
Emil Solli-Tangen (30), fra Porsgrunn
Hege Øversveen (34), fra Biri
Knut Marius Djupvik (32), fra Tomrefjord
Myra (25), fra Bergen
Vegard Bjørsmo (19), fra Karasjok
Anita Hegerland (59), fra Sandefjord/Nærsnes
Odd Einar (48), fra Årdal
Ingeborg Walther (20), fra Skjeberg/Sarpsborg
Alex Rosén (52), fra Oslo/Jar


Programledere

Kåre Magnus Bergh og Mona B. Riise er klare for en ny sesong av Stjernekamp


Kåre Magnus Bergh er programleder for niende år på rad. Mona B. Riise har også være med i ni sesonger og er den faste eksperten i høst, mens det for hver uke vil være to nye sjangereksperter som deltar i dommerpanelet. Hvem de er, vil bli presentert til høsten.


Stjernekamp sendes direkte ti lørdager på rad fra Nydalen i Oslo.


Storband tilbake – med KORK

Det er alltid variasjoner i sjangre og temaer fra år til år i Stjernekamp. Nytt i 2020 er at artistene får starte med å vise seg fram i sin egen sjanger. Også listepop er et nytt tema i høstens sesong. Storband kommer tilbake etter fire års pause, og da får artistene selveste Kringkastingorkestret i ryggen.


Sjangrene i Stjernekamp 2020 er:


29.8 Egen sjanger
5.9 Melodi Grand Prix
12.9 Country
19.9 Opera
26.9 Norsk på norsk
3.10 Hiphop + gruppeoppgave
10.10 KORK-kveld: Storband + film- og musikalklassikere
17.10 Stadionrock + listepop
24.10 Disco + duett med tidligere Stjernekamp-artist
31.10 FinaleIngeborg Walther

20 år, fra Skjeberg/Sarpsborg

Sjanger: Pop og musikal


Ingeborg gjorde seg bemerket da hun i 2017 kom til semifinalen i «The Voice» på TV2. Høsten 2019 spilte hun hovedrollen i Alexander Rybaks kritikerroste forestilling «Trolle og den magiske fela». Ingeborg har også vært gjest i «Beat for beat» og «Allsang på grensen» og ga nylig ut sin første singel, «Faded Away», produsert i samarbeid med bl.a. Chris Medina. Ingeborg har vært aktiv med sang og teater hjemme i Sarpsborg fra tidlig alder. Som 13-åring mottok hun Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend. For tiden skriver hun ny musikk og jobber frilans innenfor TV, teater og events.