juni 13

Husk å bestille time hvis du skal på trafikkstasjonen i sommer


Skal du innom en trafikkstasjon i sommer, må du huske å bestille time på vegvesen.no/timebestilling. Trafikkstasjonene har ikke drop-in skriver Statens vegvesen i en melding:På samme måte som du må bestille time til andre offentlige kontor må du også bestille time for å dra på trafikkstasjonen. Det gir mer forutsigbarhet og mindre ventetid for publikum, du trenger ikke møte opp og stille deg i kø. Men du må planlegge i god tid. I sommer vil også flere trafikkstasjoner ha redusert kapasitet på grunn av ferieavvikling, sier avdelingsdirektør Frode Børstad.


Du bestiller time på vegvesen.no/timebestilling.
Statens vegvesen følger de generelle smittevernrådene. Det er for eksempel færre kandidater i teorirommene for å kunne holde en meters avstand.

De fleste kan ordne det selv

De aller fleste kan ordne det meste selv på nett i stedet for å møte på trafikkstasjonen. Likevel er det i gjennomsnitt 1,5 millioner som besøker trafikkstasjonene i løpet av et år.Vi bruker mye penger og ressurser på å utvikle digitale tjenester, og kan ikke fortsatt tilby den samme sørvisen i skranken når brukerne våre kan ordne det meste selv på nett.


Selvbetjeningsløsningene er døgnåpne og helt uten ventetid. Skal du for eksempel fornye førerkortet kan du sende helseattesten til oss i posten. Når den er registrert, får du en sms og du kan bestille nytt førerkort på nett, sier Frode Børstad.Nesten alle salgsmeldinger går nå digitalt, i april gikk over 95 % via vegvesen.no og den digitale bransjeløsningen.


Vegvesen.no er åpen 24/7, og der kan du

Bestille time i skranke ved våre trafikkstasjoner
Chatte med oss på vegvesen.no/chat
Levere salgsmelding og omregistrering
Bestille nytt førerkort
Fornye førerkortet
Melde tap av førerkort
Søke om førerkort, og sjekke status
Få bevis for øvelseskjøring
Bestille time til oppkjøring
Bestille vognkort
Laste ned midlertidig vognkort
Bestille kjøretøykontroll
Bestille prøveskilt
Sjekke kjøretøyopplysninger
Sjekke frist for EU-kontroll
Søke om personlig bilskilt
Søke om sjåførkort