juni 14

Mange sliter med skitten frontrute og lav sol


Dette sliter mange med. Foto via Gjensidige | istockphoto.comNordmenn er vant til dårlig vær og vanskelige kjøreforhold. Likevel er det en ting som kan være avgjørende i en kritisk situasjon.


En undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at over 80 prosent av bilistene har opplevd ubehagelige situasjoner på grunn av motlys og lav sol. Samtidig sier fire av ti at de har opplevd det samme på grunn av blant annet slitt eller skitten frontrute.


Rengjør frontruten.

-Dette er noe av det enkleste og rimeligste å gjøre noe med, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en melding:


Om farten er høy og sikten dårlig, er det en svært farlig kombinasjon. Voll tror de fleste blir overrasket når de vasker ruten med en hvit fille og ser hvor skitten den blir. Det samme gjelder om en vasker og tørker av vinduet på innsiden.Selv om det snart er sommer, kan kjøreforholdene være utfordrende – også på dagtid. Lav sol og overgang til skumring og regn, der våt asfalt stjeler mye av lyset, er krevende for de fleste. I tillegg er det mange som sliter med dårlig syn, sier Voll.Sjekk synet

-Derfor er det viktig å tilpasse farten etter forholdene og bruke briller om en trenger det. I løpet av et langt liv kan synet forandre seg mye, og Voll tror mange ville hatt godt av en tur innom en optiker. Reaksjonsevnen blir nemlig dårlige om synet er svekket, sier Voll.Vask rutene på begge sider og skift ut gamle vindusviskere med nye. Du vil bli overrasket hvor stor forskjellen er, avslutter kommunikasjonssjefen.Tips til bedre sikt:

Vask frontruten, også på innsiden
Bytt vindusviskere
Vask frontlyktene
Bruk solbriller ved sterkt sol
Sjekk synet