juni 18

Bobilsjåfører rammes av kalddusj
Husk å lukke takluka før regnet kommet, lyder oppfordringen fra forsikringsselskapet if. Foto via if / Pixabay/CCBobilsalget har føket i været, men mørke skyer og vannskader truer bokstavelig talt bobilferskingene.I år er det omsatt 5661 nye og brukte bobiler, går det frem av tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er 368 flere enn i samme periode i fjor, ifølge nettavisen bobilverden.no. I mai var det et stort antall førstegangskjøpere opplyser if i en melding:
– Nå skal mange ferske bobilsjåfører legge ut på sommerveiene i Norge, og for en del blir det nok en sjokkartet overgang fra liten til stor bil. Manøvreringen fordrer øvelse, og vi anbefaler å ta noen korte dagsutflukter på kjente veier først, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringselskapet If.De fleste skader på bobiler skjer når bilen står stille. Ifølge If er vann gjennom takluke en av de vanligste bobilskadene selskapet får meldt inn.


– Ferske bobilsjåfører bør ha huskelappen «Ikke glem å lukke takluka» klar. Særlig hvis styrtregn lurer i horisonten, spøker Clementz.Årsakene til vannskadene er flere: En vanlig årsak er at mange glemmer å lukke takluka på tur eller ved opplag. At foringen rundt luka tæres av tidens tann er en annen.


– Noen skader også selv takluka eller taket når de rydder snø om vinteren, sier Clementz.