juni 18

Kunnskapsministeren markerer åpning av forskerskole på INSPIRIA


Kunnskapsminister Guri Melby kommer til INSPIRIA science center 22. juni for å markere åpningen av forskerskolen Sommerlab for barn.


Etter en litt spesiell vår med hjemmeskole og restriksjoner for å bli med på aktiviteter, arrangerer Forskerfabrikken, i samarbeid med INSPIRIA, dobbelt så mange sommerskoler i region Østfold denne sommeren.


På Sommerlab ønsker vi å vise barn at naturvitenskap kan være skikkelig gøy. Realfagskunnskapen og erfaringene fra Sommerlab vil barna kunne ha glede av hele livet – både i klasserommet, når de skal forstå hva forskning er og når de skal løse fremtidige samfunnsutfordringer!

Mandag 22. juni skal ministeren være med å markere åpningen av Forskerfabrikkens Sommerlab på INSPIRIA science center i Sarpsborg. Melby ønsker å besøke Sommerlab for å hilse på barna som deltar på kurset og for å markere realfagssatsingen.

Hva er Sommerlab?

Sommerlab er en fem-dagers sommerskole for barn som begynne i 5.–7. trinn til høsten. På kurset får barna selv teste teori ut i praksis ved å gjennomføre eksperimenter med helt ekte forskerutstyr. Aktivitetene på årets kurs har ekstra fokus på teknologi, miljø og bærekraft.


For første gang samarbeider Forskerfabrikken og INSPIRIA science center om å holde kurs i tidligere Østfold fylke. Målet er å bidra til å øke realfagsinteressen og realfagsgleden til mange barn.


Foto via INSPIRIA | presse