juni 30

Tiltalt for isoporforurensing. Fredrikstad..


ØKOKRIM har tatt ut tiltale mot en person i 60-årene for overtredelser av havneloven og forurensningsloven.Saken gjelder uforsvarlig slep av flytebrygge over Oslofjorden fra Helgeroa i Larvik kommune til Gressvik i Fredrikstad kommune i januar 2019 opplyser Økokrim i en artikkel:


Fare

Slepet representerte en fare for ferdselen. Underveis røk slepet og flytebryggene som ikke var tilstrekkelig sikret, drev av avgårde.Flytebryggene bestod av betong, trykkimpregnert treverk og isopor, og ble slått i stykker. Store mengder isopor, som er inneholdende plast, ble oppløst og havnet i fjære og nedre del av strandsonen på ulike steder i Grimstads skjærgård. Tiltalen gjelder derfor også for overtredelse av forurensningsloven.
Saken er oversendt Vestfold tingrett for beramming.