juli 01

7 av 10 har endret reiseplaner som følge av KoronapandemienI en undersøkelse gjort for Gjensidige svarer 7 av 10 at de har fått endret reiseplanene sine som følge av Koronapandemien. Så langt har Gjensidige mottatt nærmere 35 000 reiseforsikringssaker i forbindelse med pandemien opplyser selskapet i en melding:


I undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige, svarer halvparten av de med endrede reiseplaner at de hadde tenkt seg til utlandet, men at reisen ble kansellert.– Vi har fått rundt 500 000 kundehenvendelser om reiseforsikring siden pandemien for alvor slo til i mars. Det nærmer seg at vi har registrert like mange reiseforsikringssaker på disse fire månedene som vi vanligvis får inn på et helt år, og det er før høysesongen for reiseskader starter nå på sommeren. Det har vært- og er fortsatt et enormt trykk av saker som skal behandles, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.


Flest i Oslo – færrest i Sogn og Fjordane

Undersøkelsen viser at det er blant Osloborgere og de med høyest inntekt det er flest som har fått endret reiseplanene sine. Hele 83 prosent av de med årsinntekt over 900 000 kroner svarer at ferieplanene er endret på grunn av Koronapandemien. Til sammenligning svarer 62 prosent av de med årsinntekt opp til 400 000 kroner det samme.
Færrest har det gitt konsekvenser for i Sogn og Fjordane og på Innlandet. 40 prosent av de spurte i Sogn og Fjordane svarer at de ikke har fått endret reiseplanene sine, og tilsvarende 39 prosent på Innlandet. Oslo topper med 80 prosent.


– Det er vanskelig å si hvorfor det er sånn, men kanskje er de flinkere til å bruke Norge som feriedestinasjon på Innlandet og i Sogn og Fjordane? Sommerferien 2020 går uansett inn i historiebøkene som noe annet enn planlagt for de aller fleste. Forhåpentligvis får flere øyne opp for Norge som feriedestinasjon, sier Pål Rune Eklo i Gjensidige.


Tall fra undersøkelsen


70 % har endret reiseplanene i år som følge av Koronaviruset

Av de 70% med endrede reiseplaner oppgir: 45% at det er fordi en eller flere reiser til utlandet har blitt kansellert


39% har utsatt reisen til utlandet


21 % at de har valgt å reise i Norge i stedet


Jo høyere inntekt, jo flere er det som har fått endret reiseplanene sine 62 % av de med årsinntekt inntil 400 000 kr