juli 06

Jakter på læreplasser


Foto via Viken Fylkeskommune


Magne Hagen er læreplassjeger av yrke. I fjor var han alene i jaktlaget – i år er de syv jegere skriver Viken fylkeskommune i en artikkel:– Det handler om å være synlige på steder der folk er, sier Hagen, som like gjerne markedsfører lærlingordningen på hockeykamper som på jobbmesser.I disse dager dukker det opp plakater med læreplassjegerne på alle kjøpesentrene og togstasjonene i Viken. Jakten på læreplassbedrifter er i gang for fullt. Humor er en viktig faktor i kampanjen som fag- og yrkesopplæringen i Viken nå ruller ut. At interesserte kan ta direktekontakt med en «jeger» er et annet element som gjør kontakten personlig.Nåværende fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen, initierte læreplassjegeren i Østfold i 2018.
– Med en egen læreplassjeger kunne vi følge opp bedriftene med aktivt. Dette har vist seg å være et godt tiltak som gir mange læreplasser. Derfor viderefører vi tiltaket for hele Viken fra i år, sier Jacobsen.


Humor og personlig «touch»

– Vi senker terskelen for bedrifter som kan tenke seg å ta inn lærlinger. Kampanjen viser at det er enklere og mindre «skummelt» og byråkratisk enn man ofte tror å ta inn lærlinger, sier Magne Hagen.
Den personlige tilnærmingen med bilder av og telefonnummer til jegerne, gjør at man forholder seg til personer, ikke et system.


– Bedriftene kan ringe meg og kollegene mine direkte, og får god veiledning videre i systemet, sier Magne Hagen.


Lærlinger beriker

Med lærlingene får bedriftene verdifull, ung arbeidskraft. Ungdommene får læreplasser, som er avgjørende for at de skal komme seg videre i utdanningsløpet og arbeidslivet. Det er en vinn-vinn-løsning.


– Vi lanserte læreplassjegeren i Østfold for første gang i 2018, og fikk flere læreplasser enn noen gang. Vi gjorde det samme i fjor, og i år har vi læreplassjegere i hele Viken, sier Magne Hagen, og understreker at det er flere tiltak og aktiviteter som jobber sammen – og at læreplassjegeren og plakatkampanjen er en del av dette.Ring en jeger

Her kan du lese mer | Viken