juli 08

Dette søker nordmenn etter i sommerHagemøbler, sykkel, kajakk og telt blant 10 på topp: – Vi ser en stor økning i søk denne sommeren, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og produktdirektør for FINN torget i en melding:


Denne våren og sommeren har vi sett en nærmest eksplosiv vekst på FINN torget. Bare i mai i år har det blitt publisert over 1 million nye annonser på markedsplassen, som er en økning på 26 prosent sett mot samme periode i fjor, mens veksten i juni var på 22 prosent. I tillegg har trafikken inn til annonsene økt med henholdsvis 32 og 21 prosent i mai og juni.

Søk på FINN torget sier mye om etterspørsel blant det norske folk, og ferske tall viser at blant annet hagemøbler, sykler, telt og kajakk er på topp 10 listen over mest populære søkeord i juni.Norgesferie og friluftsliv er med andre ord en helt tydelig trend blant nordmenn i år, og telt og kajakk er eksempler på søkeord som har nær doblet seg i popularitet fra samme tid i fjor.– Vi vet at de fleste nordmenn skal være hjemme eller reise i Norge i årets sommerferie. Dette har vi ikke bare sett på Torget, men også på FINN reise og FINN motor, hvor etterspørselen etter hytter til leie, samt bobiler og båter har vært eksepsjonell høy. En del har ikke egen hytte, bobil eller båt å bo i, og har kanskje ikke funnet seg et sted de kan tilbringe ferien – da er telt et supert alternativ. I tillegg er det en rimelig ferieform, og vi har også sett at det generelt sett er en økt interesse for friluftsliv og camping blant våre brukere, sier Kathrine Opshaug Bakke hos FINN torget:– Tallene viser også at mange legger til rette for hjemmeferie, da det er nesten 50 prosent økning i søk på hagemøbler i juni i år sett mot juni i fjor. Vi synes selvfølgelig det er veldig positivt å se at så mange ønsker å kjøpe brukte hagemøbler. Gjenbruk er bra både for lommeboka og miljøet, sier bruktmarkedseksperten.Trafikken innenfor kategoriene “sport og fritid” og “hage, oppussing og hus” er i tillegg svært stor, og dette er blant de mest populære kategoriene på FINN torget også i forhold til antall annonser publisert i juni.– Disse kategoriene har virkelig tatt helt av, og er på “all time high” sett mot tidligere år, sier Opshaug Bakke.Mest populære kategorier på FINN torget juni 2020


Møbler og interiør
Hage, oppussing og hus
Sport og friluftsliv
Elektronikk og hvitevarer
Utstyr til bil, båt og MCToppsøk på FINN torget juni 2020

Hagemøbler
Sykkel
Sofa
Kajakk
Kjøleskap
Telt
Spisebord
Rolex
Kommode
SengToppsøk FINN torget juni 2019


Hagemøbler
Sofa
Sykkel
Rolex
Gressklipper
Louis Vuitton
Gis bort
Spisebord
iPhone
Seng