juli 15

Knivdrama i Sarpsborg. En kvinne er bekreftet drept – to er skadet

Politiet mottok natt til onsdag melding om en knivstukket kvinne i Sarpsborg. Kort tid etter fikk vi nye meldinger om to nye knivstikkinger i henholdsvis St Nicholas gate og Oscars gate.

Mannskap


-Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg. Samtidig for sikkerhetsskyld oppfordret vi folk å holde seg innendørs forteller operasjonsleder ved Øst politidistrikt.


Gjenkjent

En av ofrene hadde gjenkjent gjerningsmannen og vedkommende ble pågrepet på en adresse i Sarpsborgs sentrum


Død

-Alle ofrene er kvinner, hvor en av kvinnene senere i natt er bekreftet omkommet. De to andre er skadd.
Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner og politiet anser situasjonen som under kontroll.


En gjerningsperson

Etterforskningen så langt bekrefter at det kun står en gjerningsperson bak knivstikkingene i Sarpsborg natt til onsdag. Nedenfor følger en kort redegjørelse for hendelsesforløpet så langt politiet har klart å avdekke.Politiets oppsummering onsdag formiddag:

Cirka klokken 23.30 fikk politiet melding om en knivstukket kvinne ved bussholdeplassen i Sarpsborg. Kvinnen satt i en bil og ventet på en slektning. Få minutter senere mottok vi en ny melding om nok en knivstukket kvinne, denne gangen i St Nikolas gate. Den siste skadde, som ble funnet på en adresse i Oskars gate, fikk vi melding om cirka 10 minutter etter første melding.En av ofrene gjenkjente gjerningspersonen, som ble pågrepet på sin adresse 1 time etter at politiet mottok første melding. Gjerningsmannen er 31 år gammel, norsk statsborger, ikke etnisk norsk.


Mannen vil bli siktet for drap og drapsforsøk. Politiet ønsker å avhøre mannen i løpet dagen. Vigdis Brandstorp er oppnevnt som forsvarer. Undersøkelser av vedkommende og politiets kontakt med han så langt, tilsa at han ble fremstilt for lege og ble senere innlagt på sykehus. Politiet undersøker nå om mannens psykiske helse har hatt betydning for hendelsesforløpet.Hendelsen i natt fikk et tragisk utfall hvor en kvinne i 50 årene omkom, en annen ble hardt skadet og en tredje skadet, men med mindre alvorlige skader. Gjerningsmannen er tidligere domfelt for vold, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.Så langt har vi fått stadfestet at gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene. Politiet har per nå ikke opplysninger om at det er en relasjon mellom gjerningsmannen og avdøde.Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært vitne til en eller flere av hendelsene natt til onsdag, og andre som kan ha opplysninger i saken. Disse bes ta kontakt med politiet på telefon: 64 99 40 60 eller på e-post: tips.ost@politiet.no