juli 15

-Våre tanker går til ofre og pårørende, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje


På bildet – ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje. Foto via Sarpsborg kommune


En grufull hendelse


-Dette er en grufull hendelse som berører oss alle. Våre tanker går til ofre og pårørende, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje etter knivangrepene sent tirsdag kveld.


Sarpsborg kommunes kriseteam er i beredskap og bistår der det er behov skriver Sarpsborg kommune i en artikkel:
Det var like før midnatt at politiet fikk melding om den første knivstikkingen i nærheten av Storbyen. Kort tid senere kom det melding om ytterligere to knivstikkinger på to adresser i Østre bydel. Ikke lenge etterpå pågrep politiet den antatte gjerningsmannen i et hus i Østre bydel.


En død, to skadet

Det er tre kvinner som er knivstukket. En av disse er død, en annen kritisk skadet, mens den tredje er lettere skadet. Motivet er foreløpig ikke kjent, men mye tyder på at minst ett av ofrene var tilfeldig. Et annet av ofrene skal ha gjenkjent gjerningsmannen, noe som førte til en rask pågripelse.Hele Sarpsborg sentrum har vært preget av et stort oppbud av politi og hjelpemannskaper. Etter at den antatte gjerningsmannen var pågrepet fortsatte politiet å være synlig i gatene for å trygge befolkningen.


Bistår

Sarpsborg kommune ble tidlig informert om hendelsen. Alice Reigstad, assisterende direktør helse og velferd, forteller at kommunens kriseteam har vært og er i beredskap.


-Vi har vært i dialog med politiet og legevakta. Enkelte ofre og pårørende er allerede kontaktet og vil få den bistanden de selv føler behov for. Vi står til disposisjon for alle som trenger det, sier Reigstad.


-Grufullt

Ordfører Sindre Martinsen-Evje betegner det hele som grufullt.


-Det er en grufull hendelse som har rammet byen vår. Det er tragisk og uvirkelig at et av ofrene er død og at to andre er skadet. Våre tanker går til de som er rammet, både ofre og pårørende, sier Martinsen-Evje.
Han ønsker samtidig å takke alle som har bidratt til at den antatte gjerningsmannen ble pågrepet etter relativt kort tid.


-Vi i kommunen ble tidlig varslet og har bidratt med de vi kan. Vi vil fortsette å hjelpe de som er rammet, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.


——-Aktuell link | Sarpsborg kommune