juli 21

Ønsker flere tips etter drap i Sarpsborg

14. juli ca. 23:30 ble Marianne Haugen knivstukket på en parkeringsplass kloss opp til Sarpsborg bussterminal. Hun ble påført alvorlige skader og ble erklært død etter at politiet og helsepersonell kom til stedet. Kort tid senere ble ytterligere to kvinner knivstukket i Sarpsborg, hvor en av disse ble påført alvorlige skader.

Politiet har pågrepet en 31 år gammel mann, som er siktet for drap og til tilfeller av drapsforsøk. Vedkommende ble varetektsfengslet 16. juli 2020 i fire uker. Politiet har foreløpig foretatt et avhør av mannen, og han knytter seg til hendelsene. Mannen får nødvendig oppfølging av helsepersonell, og politiet vil begjære en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham skriver politiet i en ny redegjørelse:

Videre er det foretatt en rekke tekniske og taktiske etterforskningskritt – herunder flere vitneavhør. Av hensyn til den pågående etterforskningen kan politiet på nåværende tidspunkt ikke offentliggjøre flere opplysninger om hva disse skrittene har gitt av opplysninger, men dette vil bli revurdert i en senere fase av etterforskningen.

Politiet har imidlertid behov for publikums hjelp til å komme i kontakt med to personer som skal ha vært i umiddelbar nærhet av stedet der Marianne haugen ble drept, og som muligens kan ha observert selve angrepet. Politiet ber om at disse personene melder seg på Sarpsborg politistasjon, mellom kl 08.00 og 15.30 på hverdager.