juli 29

Mikael Dyrestam klar for Sarpsborg 08

28-åringen har skrevet en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2020-sesongen skriver klubben på sine nettsider. Onsdag spilte S08 0-0 mot Haugesund.

– Sarpsborg passet meg best akkurat nå. Både sportslig og for min familie. Jeg er en veldig anvendelig spiller som kan bekle flere posisjoner. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe laget med å nå sine mål for sesongen, sier han etter å ha krittet på avtalen med klubben.

Det er ventet at Dyrestam må bruke to-tre uker før han fases for fullt inn i Sarpsborg 08.

– Det er planen, men jeg er skadefri og har et godt grunnlag, sier Dyrestam, som legger til at han kjenner både Sarpsborg som klubb og by.

– Sarpsborg er jo av de første byene man kommer til etter å ha krysset grensen. Jeg har også spilt her tidligere og kjenner stilen godt. For meg er Sarpsborg 08 et hardtarbeidende lag som spiller god fotball.

Nødvendig med forsterkning

Sportssjef Thomas Berntsen er glad for å ha landet signaturen til Dyrestam.

– Vi har en langtidsskade på Jørgen Horn, mens Gaute Vetti trøbler. Vi ønsker å få opp antallet i troppen vår. I utgangspunktet er det ikke defensivt vi trenger folk først, men dette gjør at vi kan frigjøre et par av våre andre framover i banen, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Den 28 år gamle forsvarsspilleren kommer senest fra Xanthi i Hellas, men kjenner til norsk og skandinavisk fotball godt etter opphold i Kalmar, IFK Göteborg og Aalesund.

Åpner for ytterligere signeringer

– Han har ti dagers karantene og kommer til å bli fulgt nøye opp av fysisk apparat hos oss. Han kommer til å være aktuell for kamptroppen om tre-fire uker. Det er en spiller god erfaring fra godt nivå. Han er i tillegg anvendelig og kan spille både stopper og vingback for oss, sier sportssjefen, og legger til at det jobbes med ytterligere en spiller eller to.

– Med langtidsskader, salg og utlån, har det oppstått et behov for en spiller eller to til, så får vi se hvor vi lander, sier Berntsen. Foto via S08 | aktuell link …