august 05

56.651 teoriprøver og 33.708 oppkjøringer gjennomført. Mange..

Foto via Statens vegvesen / illustr

I tiden etter gjenåpning av tjenestetilbudet på trafikkstasjonene etter Korona-nedstengningen har Statens vegvesen gjennomført et stort antall teori- og praktiske prøver i alle førerkortklasser. Det oppsummerer Statens vegvesen i en artikkel:


Mange stryker på teoriprøvene

-Det er fortsatt timebestilling på trafikkstasjonene. Det er ferietid, men vi jobber fortsatt overtid både på hverdager og helg for å ta unna etterslepet fra Korona-nedstengningen. Totalt er det gjennomført 56.651 teoriprøver i perioden mai til og med juli. 20.395 eller 36 % av kandidatene fikk stryk og 36.256 fikk bestått.

-I den største klassen: Kl. B (personbil) har 21.484 fått bestått, men strykprosenten er på 40 % her, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Brukertjenester i Statens vegvesen.

Praktiske førerprøver (oppkjøring)

-I Trafikantavdelingen har vi gjennomført 33.708praktiske førerprøver (oppkjøringer) siden gjenåpningen av tjenesten i mai.

-Praktiske prøver i klasse B (personbil) kom først i gang i uke 20 (ca.12.mai), men ved utgangen av juli er det gjennomført 20.886 prøver, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Trafikantavdelingen i Statens vegvesen.

Vi forholder oss strengt til smittevernreglene

-Vi forholder oss til de gjeldende smittevernregler til enhver tid, noe som gir oss redusert kapasitet. Til tross for disse utfordringene og etterslep fra nedstengningsperioden har vi klart å kjøre unna et stort antall førerprøver i denne perioden, sier avdelingsdirektør Henning Harsem.