august 06

7 + 6 nye smittetilfeller av covid-19 i Indre Østfold, og.,

Onsdag og torsdag ble det avdekket flere nye smittetilfeller av covid-19 i Indre Østfold kommune. Onsdag kom melding om 7 tilfeller, og torsdag om ytterligere 6 tilfeller.


I denne fasen av pandemien er arbeidet med å stoppe oppblomstringen av smitte noe av det viktigste hver kommune kan gjøre skriver Indre Østfold kommune i en oppdatering:

-Vi har gjennom smittesporing avdekket at flere personer med smitte har oppholdt seg på følgende utesteder i Askim; Corner Pub, Snackbaren 1985 og Mines fra midnatt og fram til stengetid både fredag 31. juli og lørdag 1. august.

– Arbeidet med å finne ut hva som har skjedd med de seks nye starter nå. Foreløpig vet jeg ikke annet enn at alle er bosatt her i kommunen. Jeg har ikke fått noen informasjon om hvor de har vært eller hva som kan være kilden, sier Johansen til Dagbladet.


Tilstede?

Erfaringsmessig vet vi at avstandsreglene kan være vanskelig å overholde på utesteder, og smitterisikoen kan være høyere. Gjestene kan derfor være potensielle nærkontakter. Var du tilstede på noen av disse stedene på de oppgitte tidspunktene, ber kommunen om at du tester deg. Det jobbes fortsatt med smittesporing.
Halden
5. august 2020:
Det er registrert ett nytt smittetilfelle i Halden. Personen var testet 3. august. Det er nå 42 personer som har testet positivt for koronavirus opplyser Halden kommune på sine nettsider.